kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Koş Süreyya koş!..

2003 yılından beri tek yarış koşmayan Süreyya Ayhan için Pekin Oyunları son şans..
Hem onun, hem bizim için son şans!..
O zaman sporumuzu yönetenler becerikli olabilselerdi, o zaman Süreyya'yı hocası ve kocası Yücel'in tahakkümünden kurtarıp, dünya çapında bir atlet olarak hak ettiği teknik imkânlara kavuşturabilseydik, hırslı, ihtiraslı Yücel gene meneceri olmak kaydıyla, etrafına kondüsyonerden taktisyene bir dünya çapında teknik ekip, diyetisyenden, ruh doktoruna, bir bilim takımı koyabilseydik, Süreyya'nın portföyünde bugün bir Olimpiyat, Üç Dünya Şampiyonluğu olurdu. Dünya hem ondan, hem Türkiye'den bahsetmekten bıkmazdı. Süreyya, Golden Lig, Grand Prix gibi davetli yarışların baş atleti olur, paraya para demez, bankalara milyonla dolar koyardı. Kendisini tanıyanlar, çevirip resim, imza isteyenlerden yolda yürüyemezdi.
"Küçük olsun, benim olsun" kafasındaki Yücel diretti. Benim spor büyüklerim Yücel'i ve Süreyya'yı ikna etmeyi başaramadı. Bugüne geldik.
Bugün dünyada Süreyya Ayhan diye bir atlet yok..
Doping şüphelisi, cezalısı bir geçmiş zaman kızı var. 4 yıldır ne yaptığı da bilinmiyor.. Boş ver gitsin..
Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda koşması mümkündü. Yücel koşturmadı. Çünkü en yakınındaki kişi olarak elemeleri bile geçemeyeceğini biliyordu.
Bu yıl Dünya Şampiyonası'nda koşacaktı. Yücel koşturmadı. İlk turda eleneceğinin farkındaydı.
Sonunda devlet de bu koşmayan atleti beslemekten vaz geçti, haklı olarak..
Şimdi, dünya atletizm tarihinin en büyük kadın atletlerinden biri olabilecekken, hiçbir şey olamadan yok olma tehlikesinde Süreyya..
Son, tek bir şansı var.
Pekin Oyunları..
Ama önce oraya gitmesi gerek. Oraya gitmesi için de koşması.. Geçen yıl Süreyya'nın idmanlarını bile medyadan ve federasyon yetkililerinden kaçıran ve ne koştuğunu, daha doğrusu koşamadığını gizleyen Yücel, bu yıl ayni oyunu tezgâha koyamaz.
Çünkü Olimpiyatlara bireysel katılma yok.. Süreyya Pekin'de koşmak için Türk Takımı'na girmek zorunda.. Bunun için de Olimpiyat barajını aşarak, takıma girmeyi hak ettiğini göstermek zorunda..
Şu anda nerde olduğunu, ne yaptığını bilmiyorum. Bilen de yok.. Söylendiği gibi Amerika'daysa, gene bir sponsor buldu demektir. Amerika'da bedava yaşanmaz..
"Hedefim Pekin" deyip, kimi inandırdıysa artık, onun için de son şans..
Avrupa Şampiyonası'ndan kaçarken, 2006'da "Hedefim Dünya Şampiyonası" demişti, 2007 için.. Bir yıl daha baktılar ona.. Bir ay kala "Sakatım" deyip kayboldu.
Pekin öncesi gene ayni bahaneyi ileri sürerse tam biter..
Tek şansın var Süreyya.. Tek şansın..
Koşmak!..
Koş Süreyya koş!..