kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Vestel sonunda konuştu!..

VESTEL'DEN sonunda açıklama geldi.. Oldukça uzun.. Ana hatlarını nakletmek isterim.. Açıklamayı şirket adına, İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül yapmış..
Yüngül, "Manisa Vestel'in ticari başkentidir. Bu yüzden yedi yıl önce 3. Lig'deki kulübe sponsor olduk. Büyük hedeflerimiz vardı. Büyük hocalarla çalışarak Birinci Lig'e geldik. Ama geçen yıl uğradığımız haksızlıklar ve bu sezon başındaki uygulamalar ülke futbolunun fair play'le yönetilmediğini ortaya koyunca, sponsorluktan çekilme kararı aldık" diyor.
Ahmet Nazif Zorlu'nun Vestel'in sponsor olduğu kulüpten niçin ve nasıl 20 trilyon lira alacaklı olduğunu ve bu sorunun nasıl çözüleceği konularına değinmiyor.
Vestel'in işçi politikası konusunda verdiği rakamlar, söylentileri doğrular mahiyette..
"Son 12 ayda Manisa'da 7.999 kişiyi işe aldık. 5.948 kişiyi de işten çıkardık" diyor. İşten çıkarma sebebini de "Bizim fabrikada işler sezonluktur. Bu yüzden büyük çapta sezonluk işçi kullanırız" diye izah ediyor. "İşten çıkarmalarda tüm yasal gereklilikler titizlikle yerine getirildiğinden Vestel'e karşı açılmış ve devam eden dava sayısı sadece 46'dır" diyor.
Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9 iken, Manisa'da yüzde 4 olmasının sebebini de Vestel Fabrikası olarak açıklıyor.
Sayın Yüngül'ün açıklamalarının beni tatmin ettiğini söylemem mümkün değil.. Manisalıların kafasındaki sorulara da yanıt verdiğini sanmıyorum.