kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Resepsiyonun perde arkası

Gül çifti, siyah-beyaz uyumu içindeydi. Cumhurbaşkanı smokin giymemişti ama, siyah kravat takmıştı; Hayrünnisa Hanımın pilili türbanı ise, sanki smokin gömleğinden esinlenmişti. İkram, henüz Çankaya'ya taşınmadıkları için, Dışişleri Konutu'nda hazırlanmıştı. Tadı kadar görünüşüne de özenilen kanepelerin yanı sıra, sandviç içi döner bile ikram edildi. Hele bittikçe derhal yenileri gelen taze bademler...
Gözüme çarpan işadamları arasında, Jak Kamhi, Halit Cıngıllıoğlu, Ferit Şahenk, Ali Sabancı, Şevket Sabancı, Zeynel Abidin Erdem, Murat Yalçıntaş, Mustafa Boydak ve Tekin İpek'i sayabilirim.
Gazeteciler arasında bir ayırım yapılmamış, en aleyhte görülen isimler de "tarafsızlık" gereği davet edilmişti. Tek tek sıralamayacağım, sadece, Cumhuriyet'in Ankara temsilcisi Mustafa Balbay'ın da orada olduğunu söyleyebilirim. Resepsiyon haberini okuyunca, Balbay'ın, neden o kadar telâşla koşuşturduğunu anladım; galiba "türbanlı hanımları" saymakla meşguldü. Cumhuriyet "Değişen Çankaya" başlıklı haberde, 40'a yakın başörtülü hanımın geceye katıldığını yazıyor da!