kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pülümür'de operasyon: 15 terörist öldürüldü

Yeni Haber
Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyelerine karşı başlatılan hava destekli operasyonda 15 terörist öldürüldü.

Pülümür kırsalında tespit edilen terör örgütü PKK üyelerine karşı sabah saatlerinde başlatılan operasyon nedeniyle, Tunceli-Erzincan karayolu güvenlik güçlerince saat 06.00 sıralarında trafiğe kapatıldı.

Tunceli'nin Pülümür ve Nazimiye ilçelerine bağlı Dokuzkaya, Sarıyayla, Kızılmescit ve Zağge kırsal alanında sabah saatlerinde skorsky tipi helikopterlerle jandarma özel harekat timleri indirilirken, kobra tipi helikopterler ise sıcak temasın yaşandığı bölgeleri bombardımana tuttu. 4 skorsky ve 4 kobra helikopterinin katıldığı zaman zaman sıcak temas yaşandığı öğrenilen operasyonda 15 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Operasyon nedeniyle kapanan Tunceli-Erzincan karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren yolda beklediklerini belirten araç sürücüleri, operasyon ve yolda mayın araması nedeniyle beklediklerini ifade ettiler. Tunceli genelinde sürdürülen operasyona Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, 4. Komando Tugay Komutanlığı, Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı 5 bin asker katılıyor. Tunceli-Pülümür Kutu deresi bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 15 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

Pülümür kırsalında tespit edilen terör örgütü PKK üyelerine karşı sabah saatlerinde başlatılan operasyon nedeniyle, Tunceli-Erzincan karayolu güvenlik güçlerince saat 06.00 sıralarından beri hala kapatılmış durumda.Sabah saatlerinden beri süren çatışmaların şiddetlendiği ve halen devam ettiği öğrenildi.

HAKKARİ'DE SINIRLARDAN GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Hakkari'de sınırlardan teröristlerin geçiş noktalarında Mehmetçik gece gündüz nöbet bekliyor.

Şemdinli'nin Derecik beldesi ve Çukurca ilçelerindeki sınırlarda bekleyen Mehmetçik, olası bir terörist saldırısı ve geçişleri için teyakkuzda bekledi.

Sınır bölgelerine özellikle yabancı basın mensuplarının giriş çıkışları yasaklanırken, son alınan duyumlara göre güvenlik bölgelerine basın mensuplarının yanında, bölge insanının dışındaki vatandaşların da güvenlik gerekçesiyle alınmadığı belirtildi.

BİNGÖL'DE GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE TERÖRİSTLER ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Bingöl'ün Adaklı ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Bingöl'ün Adaklı ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince dün saat 17.50'de icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılması sonucu kısa süreli çatışma çıktı.

Olayda herhangi bir zayiatın meydana gelmediği bildirildi

(AJANSLAR)