kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiliz gazeteciden acı tespit

Yeni Haber
İngiliz The Sunday Times gazetesi, terör örgütü PKK'nın yanında "İngilizler, Ruslar, Almanlar, Yunanlılar, İranlılar ve Arapların da yer aldığını" yazdı.

Kandil'e çıkan gazete muhabiri, "Dağa giderken Irak ordusunun kontrol noktalarında PKK'lı teröristlerin bulunduğu kamplara giden yolu bize neşe içinde tarif ettiler" diye yazdı.

İngiliz The Sunday Times gazetesi, Kandil'e çıkan muhabiri Hala Jaber'in izlenimlerini yansıttığı uzun haberinde "The Sunday Times, Kuzey Irak'ta terörist PKK ile birlikte Türk kuvvetleri ile çatışan yabancıların arasında Britanyalıların da bulunduğunu açıklayabilir" dedi.

Kandil Dağı'ndaki PKK'lılara dayanarak bazı Avrupalıların PKK ile güç birliğini yaptığını belirten gazete, "3 bin" kişiden oluşan PKK gücünde en az üç Britanyalı olduğu"nu belirterek şöyle devam etti:

"Diğerleri arasında Ruslar, Almanlar, Yunanlılar, İranlılar ve Araplar da var. PKK, hem Avrupa, hem de Amerika tarafından terörist bir örgüt olarak nitelendiriliyor."

"PKK'YA KARŞI EYLEMİN İŞARETİ YOK"

Jeep ile Kandil Dağı'na çıkan The Sunday Times muhabiri Jaber, "Turkey'nin, Kuzey Irak'taki Kürt bölgesel yönetiminin PKK'yı kıskaç içine alması talebine karşın onlara yönelik herhangi bir eylemin işareti yoktu" diye yazdı.

Hala Jaber "Dağa giderken Irak ordusunun her kontrol noktasında geçmemiz yönünde işaret yaptılar ve bize PKK'lı teröristlerin bulunduğu kamplara giden yolu neşe içinde tarif ettiler" sözlerini de kullandı.

PKK'lılara yönelik ikmal yollarının da kesilmediğine dikkat çeken Jaber, Kandil'e çıkarken yolda gıda malzeme ile dolu birkaç aracı gördüklerini de anlattı.

(ANKA)