kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sözcü Cemal Abdullah

'Ordumuz ufak nasıl gireriz ki'

Peşmerge komutanı, "Saddam'ın ordusu bile Kandil'e girmeye cesaret edemedi. Biz, sahip olduğumuz gibi ufak orduyla nasıl bu tehlikeli dağlara gireceğiz" dedi..
Amerikan AP haber ajansı AP'ye konuşan Peşmerge bölgesel savunma gücü komutanı Jabar Yawar, sahip oldukları ufak orduyla Kandil Dağı'na girmelerinin imkansız olduğunu söyledi. ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve Türk makamlarının PKK'ya karşı mücadele etmeleri talebinden şikayet eden Yawar şunları söyledi: "Bizden imkansız olanı istiyorlar. Amerikan ve Irak güçleri Irak'taki El Kaide liderlerinin tümünü yakalayabildi mi ya da Afganistan ve Pakistan'daki? Bu bölgede bazı yerler adeta Sibirya gibi. Dizlerine kadar kar içinde yürüdüğün yolu olmayan, tehlikeli zirveler ve ormanların olduğu yerler. Yıllardır burada askerim. Saddam yönetimindeki Irak ordusu dahi bu bölgeye girmeye cesaret edemedi. Bizim sahip olduğumuz gibi ufak bir orduyla nasıl bu tehlikeli dağlara nasıl gireceğiz?" Kuzey Irak'taki Kürt yönetimin sözcüsü Cemal Abdullah da bölgede PKK ofisi bulunmadığını öne sürdü. Abdullah "Türkler buyursun gelsin. Eğer burada PKK ofislerini bulurlarsa hemen kapatırız" şeklinde yanıt verdi. Reuters'a konuşan Abdullah, "PKK'nın bölgemizde hiçbir ofisi yok" dedi.

'OFİSLERİ GEÇEN YIL KAPATTIK'
Irak Meclisi vekillerinden Kürt kökenli Mahmud Osman ise, "PKK'nın Kandil'de kampları var. Fakat Kürt bölgesinde hiçbir ofisi yok. Bağdat'ta daha önce kültürel merkezleri vardı. Onlar da geçen yıl kapatıldı" dedi. Öte yandan Almanya ve İnglitere'de yaşayan PKK yandaşları olası sınır ötesi operasyonu protesto etti.