kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Fındıklı kurabiye
Hamur yoğurma kabında sütü, bir yumurtayı ve yoğurdu karıştırın. İçine kabartma tozu konmuş, elenmiş unu yavaş yavaş bu malzemeye ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirip, iki parçaya ayırın. Her bir parçayı merdaneyle açıp, inceltin. İki çorba kaşığı margarini bir tavada erittikten sonra, soğutun. Bir yumurta sarısıyla erittiğiniz yağı bir kasede çırpın. Fırça yardımıyla açtığınız hamurların üzerine sürün. Dövülmüş fındığı yufkaların üzerine yayın. İnce bir rulo halinde sarın. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edin. Hazırladığınız ilk ruloyu kendi ekseni etrafında döndürüp, gül şekli verin. Tepsinin ortasına koyun. Diğer ruloları da ilk hamurun etrafına sarın. Tüm rulolar bitinceye kadar bu işleme devam edin. Hamurlar bitince üzerine yağlı yumurta sürüp, bolca susam serpin. Kurabiyeleri, kızgın fırında kızarana dek pişirin ve ılık ya da soğuk servis yapın.

Malzemeler
*
1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet yumurta
* Aldığı kadar un
* Margarin
* 1 su bardağı tozşeker
* 100 gr. fındık

Vişneli sufle
Yumurta aklarını, şekerle kar haline gelene dek çırpın. Sütü ve vanilyayı kaynatın. Ayrı bir tencerede margarini eritin ve unu ilave ederek hızlı hızlı karıştırın. Kaynayan sütü, una ilave edip, tencereyi ocaktan indirin. Soğuduktan sonra, yumurta sarılarını birer birer ilave edin. Yumurta aklarını da hamura ekleyip, karıştırın. Dört sufle kabını yağlayıp, hamuru kalıplara pay edin. Üzerine çekirdeklerini çıkarttığınız vişneleri de koyup, pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Fırından çıkartıp, üzerine pudra şekeri serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
3 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı şeker
* 50 gr. margarin
* 500 gr. vişne
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* Pudra şekeri

Şakşuka
Patlıcanları (tüm kabukları soyulacak), patatesi, kabağı, biberi ayıkladıktan sonra, küp küp doğrayıp kızartın. Kızarttığınız sebzeleri havlu kağıdın üzerine çıkartarak fazla yağını bırakmasını sağlayın. Bir tencereye rendelediğiniz domatesi ve ince ince kıydığınız sarmısağı koyup, kısık ateşte pişirin. Ketçabı, sirkeyi, 1 bardak suyu, şekeri de ekleyip, sos suyunu çekene dek, 10 dakika pişirin. Bir tepsiye kızarttığınız sebzeleri koyup, üzerine hazırladığınız sosu dökün. 170 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Üzerine kıydığınız maydanozu serpip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Malzemeler
*
2 adet patlıcan
* 2 adet kabak
* 2 adet patates
* 2 adet biber
* 1 kg. domates
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* 1 su bardağı su
* 2 adet kesme şeker
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* Tuz
* Sıvıyağ