kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Esra Öz Neslihan Demir

Bulgurun öyküsü

Esra Öz ve Neslihan Demir'in hazırlayıp sunduğu 'Kültür Aşı'nda, bu hafta bulgurun en "ince kırılmış" hali, yani köftelikler konu ediliyor. Yaklaşık 4000 yıldır ülkemizin de içinde bulunduğu Doğu Akdeniz Bölgesi'nin en özel yiyeceği olan 'bulgur', gıda tarihinin ilk kurutulmuş hazır yiyeceği. Adana'dan 'sarmısaklı köfte', Urfa'dan 'çiğ köfte', Antakya'dan 'içli köfte' ve 'kısır'ın Eskişehir versiyonu bugün 'Kültür Aşı' programında... atv 14.20