kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rob Zombie

Sinefiller için...

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
* Halloween'in yönetmeninin adı Rob Zombie. Daha önce bir korku filmi yönetmeni hiç böyle korkutucu bir isme sahip olmamıştı.

* Halloween'de sapık suratlı, ürkütücü bir karakter olan Doktor Samuel Loomis'e rastladığınızda onu nereden hatırladığınızı merak edebilirsiniz. Kendisi Stanley Kubrick'in Otomatik Portakal'ında 'en büyük zevkleri Beethoven dinleyip aşırı derecede şiddet uygulamak' olan Alex'i canlandırıyordu.

* Erkekleri Tavlama Sanatı, Variety yazarı Ronnie Scheib'e göre insanın damağında çok 'yapay' bir tat bırakıyor.

* New York ve Toronto'da çekilen Erkekleri Tavlama Sanatı Amerika prömiyerini 27 Nisan 2007'de yaptı. DVD'sinin çıkmasına üç ay kala film Türkiye sinemalarında gösterimde.

BU HAFTA VİZYONA GİREN DİĞER FİLMLERDEN...

* Ölümcül Deney'de Alice karakterinin giydiği kostüm, Milla Jovovich'in sahip olduğu Jovovich- Hawk modaevinin kreasyonu.

* Ölümcül Deney filmi Meksika'da çekildi. Filme 45 milyon dolar harcandı. Amerika'da şimdiye kadar 43 milyon dolar hasılat yapan film Rusya'da ilgi gördü. Ölümcül Deney'in çekimleri 100 gün sürdü.

* 2003 yılında Los Angeles'ta Jovovich ve Carmen Hawk tarafından kurulan modaevi, yola şu sloganla çıkmış: "İyi hissederken müthiş görün, kötü hissederken müthiş görün." 10 yıldır dost olan ikili, elbiselerin 'giyilebilir ve rahat' olması gerektiği görüşünde. Daha fazla bilgi için: www.jovovichhawk. com

* Kadının Olamam, ünlü oyuncu Michelle Pfeiffer'ın kariyerindeki beş yıllık bir aradan sonra rol aldığı ilk film.

* Kadının Olamam'ın bir sahnesinde Rosie, Dustin Hoffman'ın başrolde oynadığı efsanevi Mike Nichols filmi The Graduate'i seyrediyor. Bütün dünyayı Anne Bancroft'un canlandırdığı Bayan Robinson karakteriyle tanıştıran The Graduate, tıpkı Kadının Olamam gibi büyük bir kadınla genç bir erkeğin ilişkisi üzerineydi.

* İstila, daha önce dört defa filme çekilmiş bir öyküden yola çıkılarak sinemaya aktarılmış. Invasion of the Body Snatchers isimli ilk film 1956 tarihliydi; Jack Finney'nin Collier's Magazine dergisinde tefrika edilen hikâyesinden uyarlanan bu filmin diğer isimleri arasında Uyuma Artık ve Başka Bir Dünyadan Geldiler de vardı. 1978 tarihli ikinci Body Snatchers uyarlamasında Donald Sutherland, Jeff Goldblum başrollerdeydi. Filmi de, Daniel Day Lewis ve Juliette Binoche'un oynadığı Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği'nin yönetmeni Philip Kaufman yönetmişti.
Haberin fotoğrafları