kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İncir reçeli (Olgun incirden)

Yapılışı: Su ve şekerle şerbetini yapın. İçine tarçın, karanfil ve ıtır yaprağını atın. Ağır ağır kaynayan şerbetin içine, yıkanmış incirleri bütün olarak atın. Reçel kıvamını buluncaya kadar ağır ateşte kaynatın. Sonra limon suyunu koyarak ocağı söndürün. Reçeli karıştırma işlemini tahta kaşıkla yapın ve meyvelerin parçalanmamasına özen gösterin. Tercihe göre reçelin içine beş-altı tane dövülmüş kakule de atabilirsiniz.

Malzemeler:

*
Bir kilo mor incir

* 750 gr. toz şeker

* 2 su bardağı su

* parmak boyunda kabuk tarçın

* 3-n tane karanfil

* 1-2 tane ıtır yaprağı

* Yarım limonun suyu