kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Cahide'nin 3 gülü!

Cahide müdavimleri günlerdir kaşınıyorlar. Cahide Sayfiye'leri kapandı. Ve kışlık 'Cahide Kabare' için bayrama kadar beklemek zorundalar. İzzet Çapa ve ekibi uykusuz geceler geçirip mekanı 11 Ekim'deki açılışa yetiştirmeye çalışıyor. Yurtdışına gidip yeni gösteriler, kumaşlar, aksesuvarlar topluyorlar. Bir yandan da kasıma yetiştirecekleri özel bir proje üzerinde çalışıyorlar. Bu, çok ses getirecek bir kabare çalışması. Önceki gün, ben de Al- Jamal'in Harbiye'de, yeni yerindeki ilk toplantısında bulundum.

Kabare hazırlanıyor

İzel, Emel ve Yeşim Salkım, kasım ayı başında ilk kez sahneye konulacak olan müzikli, komedi dolu bir gösteri hazırlıyor. Yönetmenlik için önemli isimlerin kapısını çalmayı planlayan ekip, 80'lerde çok popüler olan kabare tarzını günümüze uyarlayacak. Oyunun bir kısmını doğaçlama, bir kısmını da bir metne bağlı olarak sahnelemeyi planlayan ekip hayli heyecanlı. Tabii şimdi birkaç satır da Al-Jamal'den bahsetmezsem çatlarım. Ben, Al-Jamal'i çok geç keşfettim. Sortie'deyken 2 kez gidebildim. Ancak önceki gün, Harbiye'deki yeni yerinde (Eski Banlieu'nun yeri) ilk kez görme şansına eriştim.

Al-Jamal Pek Cemal!
Şansına eriştim diyorum çünkü İzzet Çapa ve ekibi (öyle kalabalıklar ki isimlerini tek tek yazmak güç, ilk bakışta aklıma Rosie, Murat ve Ergun geliyor) müthiş bir Doğu lokantası ambiyansı yaratmışlar. Yemekler ise benim gibi Güneydoğu lezzetlerini çok seven ve baba tarafından Kilisli olan biri için akıl kaçırtacak cinsten. Muhteşem mezeler, acayip ara sıcaklar ve şahane etlerin ardından yeriniz kalırsa bir de Mersin usulü kabak tatlısı yiyorsunuz. Sonra, 'Çat diye çatlamak üzereyim, neresinden tutup da düzeleyim' şarkısını söylüyorsunuz çünkü dansözler basıyor mekanı. Fiks mönünün fiyatı limitsiz yerli içki de dahil 110 YTL. Mekanın telefonu; 0 212 231 03 56. (Siz bu XL arkadaşınızın damak tadına güvenin!)