kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Realty World'ü satın alan Garanti Koza Gayrimenkul'ün yöneticileri, anlaşmanın imza töreni için bir araya geldi. Realty World Türkiye'nin üç yıl içinde hedefi, 500 ofis açmak.

Garanti Koza, Yunanistan ve Rusya'da ev pazarlayacak

Ebru ERDOĞAN EKONOMİ
Realty World Türkiye'yi satın alan Garanti Koza, Doğu Avrupa, Yunanistan, Rusya ve Kıbrıs'ta ofis açma haklarını da aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Garanti Koza, Yunanistan ve Rusya'da ev pazarlayacak
Türkiye'ye, 2005 yılında giren Realty World'ü Garanti Koza Gayrimenkul satın aldı. Türkiye'nin dışında aralarında Yunanistan, Rusya, Polonya, Kıbrıs, Romanya'nın da olduğu toplam 17 ülkedeki Realty World'ün haklarını aldıklarını dile getiren şirketin Türkiye Genel Müdürü Hilmi Işıkören, yurtdışındaki ilk ofisi, yıl sonunda Polonya'da açacaklarını söyledi. Garanti Koza ve Realty World'ün ortaklığı için düzenlenen imza törenine katılan ve sonrasında SABAH'ın sorularını yanıtlayan Realty World Dünya Başkanı Gary Longobardo, dünyada ilk defa inşaat şirketinin bir emlak şirketi aldığını, bunun sektöre çok olumlu yansımalarının olacağını kaydetti. Amerikalıların ikinci ülkedeki ev tercihlerinde Kosta Rika, Meksika ve Orta Amerika ülkelerini seçtiklerini belirten Longobardo, önümüzdeki dönemde ABD'lilerin Türkiye'de ev almalarını sağlayacaklarını söyledi. Özellikle Antalya'nın Amerikalılar için uygun bir tercih olabileceğini dile getiren Longobardo, ABD ve Türklerin konut tercihlerindeki farklarla ilgili şunları söyledi: "ABD'de insanlar ortalama 5 yılda bir konut değiştiriyorlar. Türkiye'de bu bildiğim kadarıyla 10-15 yılda bir oluyor. Amerikalılar öncelikle küçük evlerle başlıyorlar. Sonrasında çekirdek ailenin yaşayabileceği 150 metrekare civarındaki evlere taşınıyorlar ve daha sonra 300 metrekare gibi çok daha büyük evlere geçiyorlar. Türk tüketicisi ise yaşadıkları evlere daha bağlı. Fakat ortak bir eğilimiz var ki; o da ev alırken kredi kullanmak. Konut alırken kredi kullananların oranı ABD'de yüzde 95 civarında." ABD'de mortgage piyasalarında yaşanan krizle ilgili yorum yapan Longobardo, krizin önümüzdeki yıl da süreceğini öngördüklerini ifade etti. ABD'de kriz nedeniyle gayrimenkul sektöründe çalışan 1.4 milyon kişinin 300 bininin işsiz kaldığını dile getiren Longobardo, kendilerinin de ofislerinin yüzde 7'sini kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti.