kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
New York Borsası’nda açılış gongunu çalan Erdoğan, Rizeli hemşehrisiyle ünlü boğa heykeli önünde fotoğraf çektirdi.

'Ortak çaba barışı küreselleştirir'

Bülent AYDEMİR NEW YORK
Başbakan Erdoğan, New York Borsası'nın anı defterine "Ortak çabalarımızın refah ve barışı küreselleştireceğine inanıyorum" yazdı..
Başbakan Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük borsası olarak bilinen ve dünya finans dünyasının kalbinin attığı New York Borsası'nın açılış gongunu çaldı. New York Borsası Başkanı John Thain tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, ilk olarak anı defterini imzaladı. Erdoğan deftere şunları yazdı: "Dünyanın Big Board (büyük ekran) olarak da anılan en büyük borsası NY Borsası'nın açılış zilini çalmaktan mutluluk duydum. Türkiye, ekonomik kalkınma hızıyla dünyanın sıralamasında önde gelen ülkeler arasına girmiştir. Ortak çabalarımızın refah ve barışı küreselleştireceğine inanıyor NYSE'nin serbest değerlerine yaptığı katkıları bundan sonra da izlemeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum."

'BORSAYA GİRELİM Mİ?'
Thain ile birlikte borsayı gezen Erdoğan, Türkiye ve Amerikan bayrağının arasında ABD saati 09.30'da borsanın açılış gongunu çaldı. Erdoğan, borsa çıkışında iki Türk vatandaşının yanına gitti. Rize Çayelili olduğu öğrenilen İbrahim Kurtuluş, Başbakan'a, "Rizeliyim, borsacıyım. 35 yıldır buradayım" dedi. Kurtuluş, AK Parti Milletvekili Egemen Bağış'ı göstererek, "Egemen Bey bizi bilir, kendisiyle uzun süredir buradayız" dedi. Bağış söze girerek, "Çok kişiye çok para kazandırmıştır" dedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, "Girelim mi biz de borsaya?" diye espri yaptı. Kurtuluş, da "Uzun vadeli konulardır bunlar. Hemen kâr getirmez" yanıtını verdi.
Haberin fotoğrafları