kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Söğüt'te Bahçeli ve Erdoğan ikinci kez el sıkışmıştı.

AKP-MHP barışı davayı geri aldırdı

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Geçen yıl Söğüt Şenlikleri'nde, Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan'ın da karıştığı kavgayla ilgili davada taraflar şikâyetlerini geri çekti. Gerekçe ise iki parti arasındaki barış..
Söğüt'te, geçen yıl MHP'lilerle AK Parti'liler arasında yumruklaşmaya varan olaylara sahne olan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde, bu yıl sağlanan barış havası sürüyor. Kavgayla ilgili davada taraflar şikâyetlerini geri çekti. Dava, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yeğeni ve korumalığını yapan Ali Erdoğan ile 4 kişinin, Söğüt'te geçen yıl yapılan şenliklerde, protokol tribününün arkasında çıkan arbedede birbirlerini darbettikleri iddiasıyla açılmıştı. Ali Erdoğan ile hem şikâyetçi hem de sanık olan Sönmez Küçükşahin, Merter Kaplan, Yavuz Kurt ve Mustafa Nohut'un katılmadığı Söğüt Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, avukatları hazır bulundu. Taraflar mahkemeye, "Bu yıl şenliklere yansıyan olumlu havadan sonra biz de aramızda anlaştık ve davamızı geri çekiyoruz" dediler. Bunun üzerine hâkim Muhammed Göçer, davanın düşmesine karar verdi.

2007 BARIŞ YILI
Davanın taraflarından Küçükşahin, SABAH'a "Böylesi uygundu" dedi. Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise, davanın taraflarının tümünün ilçeye dışarıdan geldiğini belirterek, "Mahkeme öncesi aralarında anlaşmışlar ve husumeti sürdürmeye gerek olmadığı kararına varmışlar. Avukatları aracılığıyla çekildiler" dedi. Geçen yılki şenliklerde protokolün bulunduğu tribünün arkasında kısa süreli gerginlik yaşanmıştı. Kavgaya başbakanlık korumalarının müdahale etmesi sırasında Ali Erdoğan yüzüne aldığı muşta darbesiyle başka bir koruma da kolundan kesici aletle yaralanmıştı. Bu yıl da aynı görüntülerin yaşanmaması için MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, AKP genel başkan yardımcıları Şükrü Ayalan ve Necati Çetinkaya, MHP Genel Merkezi'nde buluşarak centilmence davranma kararı almışlardı. Bu nedenle Söğüt'te Başbakan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu birlikte yürüdüler.