kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rocakale: 790 YTL+KDV Su tasarrufuna katkı sağlayan armatür, kireç oluşumunun sonucunda kaynaklanan tıkanmaları da engelleriyor www.rocakale.com.tr

Musluktan akanı armatür biriktiriyor

FATİH ATALAY
Su tasarrufu yapıp, faturuların kabarmasını engellemek için ilk yapılması gerekenlerin başında uygun armatür kullanımı geliyor. Artık yüzde 90'a varan oranda tasarruf yapan ürünler var..
Küresel ısınmanın hayatımıza girmesi üzerine değişik alternatiflerle vitrinlerde yar edinen ürünlerden biri de armatürler. Uzun zamandan beri hayatımızda yer alan armatürler, son yıllarda evrim geçirip, modernleşme yolunda çok yol kat etti. Öyle ki son dönemde birbirinden ünlü tasarımcılar bile armatür tasarlıyor ve son model armatürlerin birçoğu da su tasarrufu sağlıyor. Su tazarrufu bazı armatür modellerinde yüzde 90'a varan oranlarda su tasarrufu sağlıyor. Ayrıca armatürler gelişen teknoloji sayesinde anlık ısı değişimine de duyarlı hale gelmeye başladı.

Kirece karşı armatür
Piyasada özelliklerine göre suyun sıçramasını önlemekten tutun, kireç oluşumundan kaynaklanan tıkanmaları engelleyenden, ani sıcak veya soğuk su akışını ortadan kaldırana ve suyun akma basıncını sabitleyene kadar değişik nitelikli armatürler bulmak mümkün. Bir diğer dikkat çekici ürün gamı ise banyo ve duş bataryalarının su girişlerinde bulunan özel filtreleri sayesinde yabancı cisimlerden arındırılmış suya hijyenik bir şekilde tutan fotoselli (vücut hareketine göre çalışan) çalışan armatürler.
Haberin fotoğrafları