kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Türkiyem cinnet vatanım

Son bir haftadır, gazete okumak bana azap vermeye başladı. Dünyanın en sıra dışı olaylarını, bir haftada yaşıyoruz ve yine de en sıradan şeyler başımıza geliyor gibi hayatımıza devam ediyoruz. Mesela önceki gün SABAH'ın manşetine düşen motosiklet kazaları haberi. Haberde trafikte yeni tehlikenin motosikletler olduğu yazılıyor. Ama gerçek tehlike 'Yaşama Türk usulü bakış' bence. Habere konu olan kazada, bir scooter'a üç kişi binmiş. Ters yöne girmişler, farları da yanmıyormuş ve ne olsa beğenirsiniz? Evet ölmüşler! Yani zoru başarmışlar. Bir tek üzerlerine 'Beni öldür' tabelası asmadıkları kalmış. Şimdi anneleribabaları hayatları boyunca ağlasın dursun; kimin umurunda o zavallı insanlar?

KARAKOLDA ÖLÜM
Sonra da Beyoğlu'nda karakolda ölen siyahinin arkasından yaşananlar. Televizyonda gördüm; 'Beyoğlu Harlem olmayacak', 'Beyoğlu polisinin yıpratılmasına izin vermeyiz' gibi aynı elden çıkmış pankartlarla yürüyen bir kalabalık vardı. Ölen insanın ten renginin siyah olması, ölmesini hoş gösteriyordu bu insanlara belli ki. Şehr-i İstanbul'da binlerce yıldır rengarenk, her dilden, dinden insanın yaşadığını ve atalarımızın hoşgörüsünü unutmuş insanlardı bunlar belli ki. "Bir insan neden karakolda ölür, aynı şey yarın bizim de başımıza gelir mi?" gibi sorularla işleri yoktu. Onların aklı Harlem'de idi. 'Beyoğlu Harlem olmasın'dı ama çok gerekirse 'Kurtlar Vadisi' olabilirdi belli ki.

BİTKİSEL ZARARSIZ MI?
Bir de 'Lida' ölümü çok sarsıcı. Sağlık Bakanlığı topu Tarım Bakanlığı'na, oradan da taca atarken, hala bu ilaca her yerden, internetten ulaşmak, kutu kutu içmek mümkün. İdeolojik bir site sakıncalı bulunsa çoktan hayatımızdan çıkarılırdı. Sahi Tarım Bakanlığı ile bitkisel ilaçların bağlantısı nedir? İçinde bitki kelimesi geçince, oralarda birileri bunun tarımla ilgili olduğuna mı karar veriyor. Şimdi siz perşembeye kadar bekleyin, ben bi cinnet geçirip geliyorum. Bu arada Lidalardan, karakollardan ve motosikletlerden uzak durun isterseniz. Ama siyahileri filan sevebilirsiniz. Bugün insanlığın çok lüzumu var!