kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şarkıcı Seren Serengil

Li Da modasını ben başlattım, pişmanım

Esra Tüzün
Yasaklı zayıflama ilacı Li Da'yı iki ay kullandıktan sonra hafıza kaybından, kalp çarpıntısına kadar pek çok sorun yaşadığını söyleyen Seren Serengil, "Şimdi sıfır beden olacaksın sözü verseler yine de bu ilacı kullanmam" diyor..
Eczanelerden kolaylıkla ulaşılabilen zayıflama ilaçları ünlüler yoluyla özendiriliyor. Bu ilaçları kullanan ünlü isimlerin ne kadar kısa süre içinde ne kadar çabuk kilo verdiğini hayranları izliyor, sonra da özenip kullanmaya başlıyor. Seren Serengil, işte bu modayı başlatan isimlerden biri olduğunu söylüyor ve üzülüyor. Ölümlere neden olduğu için çok tartışılan Li Da isimli ilacı ilk kullanan kişilerden biri olan Serengil bu ilacı kullandıktan sonraki deneyimlerini anlattı:

EŞİM BIRAKTIRDI

* Hiç zayıflama ilacı kullandınız mı?
Evet Li Da kullandım hatta bu ilacı ünlü yaptım. Benim yüzümden bu ilaç moda oldu. Çok pişmanım. Bağdat Caddesi'ndeki genç kızlar 'Seren Serengil'in ilacı' diye birbirlerine tavsiye edip bu ilacı alıyorlarmış. Ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Maalesef Li Da benden dolayı Türkiye'de bu kadar yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Ben bu ilacı internette yabancı sitelerde yosun ilacı olarak gördüm. İçeriğinde yalnızca doğal maddeler bulunduğu yazıyordu, kilo verdirmeyi vaat ediyordu. Çok cazip geldi. İnternetten bu ürünleri pazarlayan şirketi buldum. Çin'le bağlantıya geçtim. Ve yurtdışından Li Da getirttirdim. Getirttikten sonra çok hızla kilo verdim. Sonra da bunu herkese söyledim. Bu akım gibi yayıldı. Eczaneler 'Serengil bu ilaçla zayıflıyor' diye bu ilacı herkese önermişler. Bunlar benim kulağıma sonradan geliyor. İlaç birden aldı başını gitti. Bunlara çok üzüldüm. Her şey benim inisiyatifim dışında oldu. Çünkü sorsalar bu ilacı kullandıktan sonra kimseye önermezdim.

* Siz Li Da'yı ne kadar süreyle kullandınız? Ben iki ay kullandım. Beni mahvetti eşim zorla bıraktırdı. Hamilelik döneminden sonra çok kilo aldım. Sürekli ekrana da çıkıyorum, kilolarım iki kat olarak ekrana yansıyordu. Bir an evvel zayıflamak istedim. Çocukluğumdan beri kısa yöntemlere baş vuran biriyim hiç sıkıntı çekmeden zayıflamak istedim. Ama başıma bir yığın iş açıldı. Bakın söylüyorum bu ilaçların yararı değil pek çok zararı var. Bundan sonra sıfır beden olacaksın sözü verseler yine de kullanmam.

* İlacı kullandıktan sonra neler yaşadınız? Zayıflama ile birlikte sürekli bir halsizlik, yatma isteği oldu. Müthiş kalp çarpıntısı yaptı. O sırada daha hızlı kilo vermek için de yüzüyordum. Bu ilaçla spor yapmak çok tehlikeliymiş, ilaç zaten kalbi yorduğu için bir de üzerine spor yapınca vücut yıpranıyor. Bunları bilmiyordum. Psikolojim de bozuldu hafıza kaybı yaptı. Bugün bile eskiye dair şeyleri hatırlamakta hâlâ zorlanıyorum. İlacı bıraktıktan sonra verdiğim kiloları hemen fazlasıyla geri aldım. Anladım ki bu iş hızla yapılırsa bir şey olmayacak bunu herkes beynine soksun. İnsan hayatı boyunca zayıflama ilacı kullanamaz bir gün bırakmak gerekiyor. Bıraktıktan sonra 15 gün içinde eski halime bir anda geri döndüm. Kilolar ilaçtan sonra başını alıp gidiyordu.

ARTIK ÇOK KORKUYORUM

* Yan etki yapınca neden hemen bırakmadınız?
Bakın bu ilacı çok iyi pazarlıyorlar. Ben kullanmadan önce araştırma yaptım. İlacın içindeki yosunların, tamamen doğal olduğunu anlatıyorlardı. İnandım, baş dönmesi gibi yan etkilerin bizim Uzakdoğu bitkilerine, yosunlarına alışık olmamamızdan kaynaklandığı anlatılıyordu. Bu da bana mantıklı geldi. Vücudum üzerinde hasar yarattığını düşünemedim. Ama şimdi çok korkuyorum. Tekrar çocuk sahibi olmak istiyorum, umarım bu ilaç vücudumda onarılmaz hasarlar bırakmamıştır.

* Bu ilacı kullanan genç insanların ölüm haberlerini gazeteden okuyunca ne hissettiniz? Çok korktum. Düşünün bu insanların yaptığı tek şey inanmak. Onlar sağlıklı insanlar sadece kolay yoldan kilo vermek istiyorlar. Benim gibi. Sonra onlar birden öldüler. Çok korkunç bir durum. Halbuki kilo vermek o kadar da zor değil. Aklım başıma geldi, hiçbir şey kolay yoldan olmuyor. Şimdi beslenme düzenimi değiştirdim, ağır ağır ama sağlıklı kilo veriyorum. Bu ölümlerden sonra bana kimse ilaç önermesin.