kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
BALÇİÇEK PAMİR

Meğer kadınlar da penis sahibi olmak istiyormuş!

Elimde acayip eğlenceli bir kitap var. Kadınların her satırda gülümseyeceğine eminim. Erkekler ise kendilerinden bir şeyler bulacak ya da nefret edecekler....
Erkekler niye pahalı arabaları severler? Peki niye kas yaparlar? Niye sadece güzel kadınlarla görünmeyi isterler? Hepsinin cevabı aynıymış meğer.

Penis kıskançlığı.
Yanlış okumadınız. Erkekler sahip oldukları hazineyi öylesine değerli görürlermiş ki, kadınların onları kıskandığına ve onların da penis sahibi olmak istediklerine inanacak kadar bu konuda gözleri körmüş. Elimde acayip eğlenceli bir kitap var. Psikolog Ozanser Uğurlu yazmış. Uğurlu'nun akademik kariyerinin yanı sıra Gençlerbirliği ve Vestel Manisaspor futbol kulüplerinde görev yaptığını da göz önüne alırsak, erkek dünyası hakkında epey tecrübesi olduğunu söyleyebiliriz. Yani sadece erkek gözüyle yazmamış, diğer erkekleri de genelleme fırsatına sahip olmuş. Anlattığına göre çokça erkek ve kadınla sohbet etmiş, yazdıkça kendi erkekliğini de keşfetmiş.

Kitabın ismi Bütün Erkekler Aynı!
Kadınların her satırda gülümseyeceklerine eminim. Erkeklere gelince... Ya kitapta kendilerinden bir şeyler bulacak ya da nefret edecekler.

Şimdi gelelim şu penis meselesine. Ozanser Uğurlu diyor ki: "Her erkek bir başka erkeğin kendisinden daha büyük bir penise sahip olma ihtimalinden korkar. Bu korku, diğerlerininkini merak etme şeklinde erkekleri kemirip duran bir hal alır, ancak hiçbir erkek penisini ulu orta sergileme cesareti gösteremez. Küçük düşme ihtimali onları korkutur, sindirir ve diğerlerininkinin onlardan büyük olduğunu öğrenmeleri halinde, asla içlerinden çıkarıp atamayacakları bir kıskanma hali ömürlerinin sonuna kadar içlerine yerleşip kalır. O yüzden erkek çocuklar pipilerini sürekli görünür kılıp kendilerini ispatlamaya çalışsalar da büyüyüp 'erkek' olduktan sonra bu durum değişir. Onun yerine arabalarını, kaslarını, paralarını da ya da birlikte oldukları kadınları görünür kılarak dolaylı yoldan 'büyüklüklerini' ispatlamayı tercih ederler." Eğlenceli değil mi? Peki her şey tamam da sizce erkek niye kadının da penis sahibi olmayı istediğini düşünüyor, ona pek anlam veremedim. Bir çok kadının "Ah keşke erkek doğsaydım," isteğinin altında yatanın bu mu olduğunu düşünüyorlar yoksa? Meğer onun yanıtı da basitmiş. Erkek tam, kadın ise yarımmış. Niye? Penisi olmadığı için. Siz hayatınızda bundan daha komik bir şey daha duydunuz mu? Durun devam ediyorum. Erkek penise sahip olduğu için kendisini kusursuz zanneder, kadın ise penisi olmadığı için onların gözünde hatalı ya da problemli gözükürmüş. Buyurun bakalım.

Hiç de normal bulmadığım "Göster amcana pipini," cümlesi de erkeklerin bu şov merakından geliyor olsa gerek. Peki ya ortalarda "Yerim ben onun pipisini!" diye gezinen teyzelere ne demeli? Hepimiz hafiften bu penis üstünlüğünün parçası olmuşuz da haberimiz yok. Uğurlu diyor ki: "Kuş uçuyor mu, sorusuyla pipisinin uçabilen, uçmanın ötesinde herkesin görmek istediği bir varlık olduğunu öğrenen erkek çocuğun hayat hakkındaki ilk dersi, pipisinin çok önemli bir şey olduğudur." Kahkahalarla güldüğüm yazılara imza atan gazeteci Serdar Turgut, 'Penis Yazıları'nın birinde okuyuculardan gelen sorulara yer vermişti. Sorular kurgu muydu, hatırlamıyorum ama değilse, "Bütün erkekler aynı," dedirtecek cinstendi.
1- İdeal penis ölçüsü nedir?
2- İnsanın penis boyunun, ayak boyunun yarısı olduğu söylenir. Doğru mu?
3- Penis boyum 7 santim ve çok ince, karım hamile kalabilir mi?
4- Kırmızı biber penisi büyütür mü?
Erkekler "Seni seviyorum," demezler.
Sevdikleri kadının kendilerine anneleri gibi davranmasını isterler.
Sinirlendiklerinde vurup kırarlar.
Büyük göğüslü kadınlardan hoşlanırlar.
Kadınsı yönleri olduğunu asla kabul etmek istemezler.
İktidara âşıktırlar.
Aslında kadınlardan korkarlar.
Kadınların anlaşılmaz olduğunu düşünürler.
Kitaptaki liste uzayıp gidiyor. "Neden?" sorularınızın cevabı orada. Bense kendimce birkaç yeni ekleme yapmak istiyorum. Merak etmeyin "Erkekler yol sormaz," veya "Neredesin?" dediğinizde "Kim?" diye cevap verir, gibi klasik tanımlamalara girmeyeceğim.
1- Erkekler, bence duygusal olmanın, hanelerine iyi puan yazdırdığını keşfetti. Duygusal erkek modelini oynamayı seviyorlar. Yani Uğurlu'nun aksine ben "Onlar kadınsı taraflarını göstermeyi tercih ediyor," diyeceğim.
2- Artık özür dilemeyi de beceriyorlar.
3- Bir de söylediklerinin aksine, acayip dedikodu yapıyorlar. Yani biz kadınlar yanlarında sıfır kalırız. Bilmem katılır mısınız?