kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
2005'te Marilyn Manson ile evlenen Dita, Manson'ın yeni biriyle beraber olması nedeniyle ondan 2007'de ayrıldı.

Striptizci stil ikonu

ESRA ÇORUH
Gerçek adı, Heather Renee Sweet olan 35 yaşındaki striptiz kraliçesi Dita Von Teese, erkeklerin yüreklerini hoplatıyor. 19 yaşından beri striptiz yapan Dita, 1940'lı yılları yansıtan tarzıyla kadınlar için de bir stil ikonu..
19 yaşından beri striptiz yapan Dita von Teese, bembeyaz teni, simsiyah dalgalı saçlarıyla tam bir Hollywood parıltısı. Ama tarzıyla bizi geçmiş yıllara götürüyor. Yaptığı işe rağmen utangaç olan sanatçı, gösterilerinde de 1930'lar ve 1940'ların kıyafetlerini giyiyor. Amerika'da, Michigan'da doğan Dita Von Teese, 1940'ların modasına çocukluğundan beri ilgi duymuş. Tabii bu ilginin en büyük nedeni, annesiymiş. O dönemde manikürcülük yapan annesi, Dita'ya o döneme ait kıyafetler alıyormuş. Hobisi bale olan Dita Von Teese, ilk büyük bale gösterisini de 13 yaşında yapmış. 15 yaşında iç çamaşırı dükkânında çalışması da, iç çamaşırına olan ilgisinin artmasını sağlamış. Onu diğer striptizcilerden ayıran eski moda kıyafetler kullanması; bugün de bu giyim tarzıyla fetiş bir model olarak dikkat çekmesinin en önemli nedeni. Kendisini 'Burlesque' (Kaba, abartılı bir güldürü türü) akımına adayan sanatçı, 2004'ten beri birçok moda festivalinde podyuma çıkıyor. Marc Jacobs, Christian Louboutin, Roland Mouret, Chopard gibi dünyaca ünlü markaların ya da tasarımcıların moda etkinliklerinde yer alıyor.

JEAN'E HAYIR!
1940'lardan fırlamış retro tarzıyla Dita, Harper's Bazaar, Vogue, Elle gibi birçok moda dergisine sahne tarzıyla değil, günlük haliyle konu oluyor. Kendi stilini ise bir röportajında şöyle anlatıyor; "Eski Hollywood stiline bayılıyorum. O gösterişli stile uymak için de feminen ve şık kıyafetler seçiyorum. Ayrıca vintage tarzının etkisinde kalan yeni koleksiyonları da giyiyorum. Ama gardırobumda ne eşofman ne de jean bulamazsınız!". Dita'nın sevdiği tasarımcılar arasında Moschino, Marc Jacobs, Jean Paul Gaultier, Dior ve YSL var. Tüm dünyadaki alışveriş rotalarını ise şöyle sıralıyor; "Londra ve Milano'daki Moschino, Paris'deki iç çamaşır mağazası Chantal Thomas, Chicago'daki Ikram, New York'taki Marc Jacobs, Louis Vuitton Paris, Golyester Vintage Los Angeles, Londra'daki Stephen Jones Millinery ve Christian Louboutin'in tüm dünyadaki mağazaları favori alışveriş adreslerim". Paris ziyaretlerinde Francis Klein güneş gözlükleri ve Chantal Thomas iç çamaşırı almadan dönmediğini söyleyen Dita, New York'ta düzenlenen vintage kıyafet fuarını da kaçırmadığını belirtiyor. Art deco tarzı mücevher seven sanatçı, şapka ve eldivensiz yapamıyor. MADONNA'YA HAYRAN Tarzını beğendiği erkekler arasında John Galliano, Zac Posen, Hamish Bowles; kadınlarda ise Madonna ve Marlene Dietrich var. Dita'ya göre Madonna gerçek bir stil ikonu. Dita, eğer bu mesleği yapmasaydı filmlerde kostüm tasarımcılığı ya da moda çekimlerinde stil editörlüğü yapmak istediğini belirtiyor. Paris'te yaşayıp, kendi mağazasını açmak da hayalleri arasında. İki sene önce çıkardığı Burlesque and the Art of the Teese/Fetish and the Art of the Teese adlı kitabında erkekleri baştan çıkarmanın sırlarını anlatan Dita, "Göz kamaştırmayı seviyorum. Her gün. Her dakika..." diyor. Kadınlara da şu öğütü veriyor; "Kendinizi iyi hissedeceğiniz bir şeyler giyin; kadife, ipek ya da kaşmir. Çorabınızı, jartiyerinizi, kimseye fark ettirmeden düzeltiyormuş gibi yapın. Rujunuzu, kurbanınızın göreceği şekilde sürün. Güzel bir el aynası kullanırsanız ve bu işlemi ne kadar yavaş yaparsanız o kadar etkili olur."
Haberin fotoğrafları