kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Estetiğin Top10'u

SEVDİCAN GÜNEŞ SAĞLIK
24.08.2007
Kadınların estetik yaptırma tutkusu plastik cerrahide her gün başka bir yeniliğin çıkmasına neden oluyor. Teknikler gelişirken kadınların istekleri ise hep aynı kalıyor: Jennifer Lopez kalçası, Ajda Pekkan burnu ve Pamela Anderson göğsü.....
Güzelleşmek isteyen ve estetik operasyonları yakın takibe alan kadınlar; göğüs, burun ve göz çevresi estetiklerinde minimal girişimleri tercih ediyor. Jennifer Lopez kalçası, Ajda Pekkan burnu ve Pamela Anderson göğüsleri ise yıllar geçse de estetik taleplerin ilk sırasındaki yerlerini koruyor. İstanbul Tıp Fakültesi'nden Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Ufuk Emekli; estetiğin top 10 bölgesini ve bu bölgeler için en etkili estetik uygulamaları açıkladı:

1 GÖĞÜS KÜÇÜLTME-VERTİKAL MAMAPLASTİ: Göğüs küçültme ameliyatına, göğsün renkli kısmıyla deri bileşkesi arasında yapılan bir kesiyle başlanır. Meme başından aşağıya ikinci bir düşey kesi yapılır. Bu cerrahi kesiden girilerek meme dokusu şekillendirilir. Kalıcı dikişlerle göğüs dikleştirilir. Böylelikle sadece iki küçük izle, meme şekillendirilmiş olur. Genel anestezi altında 1-2 saat arasında ameliyat gerçekleştirilir. Kadının göğüs çapına göre göğüs 2-3 beden küçültülebilir.

2 GÖĞÜS BÜYÜTME-ANATOMİK İMPLANT: Meme altından 3-4 cm. kesiden girdikten sonra kadının meme dokusunun arkasına ameliyat öncesi kararlaştırılan implant konur. Eğer kadının istediği görüntü elde edilmişse ameliyat tamamlanır. Genellikle talep, göğüs ölçüsünün en küçük boydan 85 C'ye çıkarılması yönündedir. 1-2 saatte gerçekleştirilen işlem sonrasında aynı akşam diskoya giden kadınlar var! Ancak 2-3 gün dinlenmeyi öneriyoruz.

3 BURUN-AÇIK RİNOPLASTİ: Burun ortasında küçük bir kesi ile girildikten sonra, burun derisi kaldırılır ve gerekli kemik şekillendirmesi yapılır. Elde edilen şeklin kalıcı olması için de erimeyen dikişlerle burun sabitlenir. En uzun vadeli şekillendirme bu teknikle gerçekleştirilir. Kemiklerle işlem yapıldığı için şişlik ve morlukların gitmesi bir hafta sürer.

4 KAŞ KALDIRMA-ENDOSKOPİK BROW LİFTİNG:
Kaşlar zamanla sarkarak yorgun ve yaşlı bir görünüm verir. Dışa doğru yaklaştıkça incelen ve dış kısmı yukarıda bulunan kaşlar, kişiye güzellik yanında 'genç' ifade kazandırır. İşlem için saçlı deri içerisinde birkaç küçük delikten giriliyor. Alın kası ve alın derisi, üzerindeki kaşla birlikte kemikten kaldırılır. Yukarı doğru asılarak yeni yerine asılır. Beraberinde göz kapağı estetiği de yapılabilir. Aynı gün eve dönülebilir.

5 GÖZ ÇEVRESİ- BİLEFAROPLASTİ: Üst göz kapağındaki doğal deri kıvrımından girilir ve fazla deri miktarı çıkartılır. Gözü çevreleyen kasın bir kısmı da ince bir şerit halinde çıkarılır ve yağın gerektiği kadarı alınır. Yağları yerinde tutan zarsı yapı güçlendirilip cilt kesisi ince teknikle dikilir. Alt göz kapağında ise kirpiklerin 1 mm. kadar altından yapılan kesi ile girilir ve yine yağ miktarı şekillendirilir. Bu operasyon, gözlerde 7-8 yaş gençleşme sağlar.

6 GÖZALTI TORBALARI-GÖZ YAŞI OLUĞU BLASTİSİ: Kirpiklerin 1 mm. altından kesi yapılarak girilir. Göz etrafı kasından hazırlanan doku ile göz kapaklarının dış tarafı biraz daha yükseltilir. Alt göz kapağının altında bulunan ve 'göz yaşı yolu' denilen çökük kısma cerrahi gerginleştirme yöntemi uygulanır. Bu bölgeye yapılacak yağ veya hyalüronik asit dolgularıyla çöküklük giderilir. Daha çok alt kapakta görülen koyu rengin giderilmesi için en basit yol ise K vitamini taşıyan kozmetik ürünlerdir.

7 KARIN-GERME: Göbek altından 'U' şeklinde cerrahi bir kesi yapılır. Göbek deliği etrafından kesilerek, göbek yerinde bırakılır. Karın duvarı kasları gevşemişse, sağlamlaştırma dikişleriyle karın duvarı da gerilir. Aynı esnada karın duvarının yan bölümündeki kaslara güçlendirme dikişleri konularak, bel oyuntusu oluşturulur. Karın derisi yağla birlikte gerilerek fazlası atılır. Göbek deliği yeni yerine yerleştirilerek işlem sonlandırılır.

8 BASEN-LİPOSUCTİON
: Bu bölge için uygulanacak en iyi cerrahi çözüm liposuction'dır. Aynı ameliyatta kalça bölgesine yapılacak yağ emme girişimleriyle kalça hatları da belirginleştirilebilir. Yakınmaya neden olan çöküntüler de aynı cerrahi seansta emilen yağlarla doldurulup, böylelikle yuvarlak hatlara sahip kalçaya kavuşulabilir. Sarkmış kalçaların şekillendirilebilmesi içinse deri ve yağ dokusu çıkartılabilir.

9 BACAK KONTURU-THİGH LİFTİNG: Kasıktan başlayıp arkada kalça kıvrımına uzanan bir kesi yapılır. Bacak derisi yukarı doğru gerilir. Deri şekillendirilip, fazlası atılır. Kalıcı dikişlerle işlem tamamlanır. Operasyon, özellikle orta yaştaki ofis çalışanları tarafından tercih ediliyor.

10 DUDAK DOLGUNLAŞTIRMA-LİPO FİİLLİNG:
Dudak dolgunlaştırmada en etkili sonuç lipo fiilling ile elde edilir. İşlem için kişide yara izi varsa o yara izinden alınacak deri ve yağ dokuları çok ince parçalara bölünür. Yara izi yoksa küçük bir liposuctin ile göbek veya uyluktan yağ temin edilir. Hazırlanan dokuyla dudak dolgunlaştırılır. Hafif bir uyuşma hali yaşandığından işlem sonrası birkaç saat bir şey yenmemeli. İşlemin etkinliği 6 ay sürer.