kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan kabineyi 31 Ağustos'ta sunacak

Ergun AKSOY ANKARA
Başbakan Erdoğan, 60. Hükümet'in listesini yeni cumhurbaşkanına seçildiği gün değil, iki gün sonra 31 Ağustos'ta sunacağını açıkladı..
Başbakan Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında 60. Hükümet'i olası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 31 Ağustos'ta sunacağını açıkladı. Erdoğan, önceki akşam partisinin MYK toplantısında hükümetin kuruluş süreci ile ilgili ayrıntıları anlattı. Buna göre, Abdullah Gül, 3. turda 28 Ağustos Salı günü Cumhurbaşkanı seçilecek. Saat 18.00'de TBMM Genel Kurulu'nda yemin edecek olan Gül'ün daha sonra Anıtkabir'e çıkacak. Gül, Sezer'den görevi 29 Ağustos'ta saat 10.00'da alması planlanıyor. MYK'da, yeni hükümet listesinin devir-teslim töreninin olduğu gün götürülmesi de ele alındı. Parti yöneticilerini dinleyen Erdoğan, yeni seçilen Cumhurbaşkanına aynı gün hükümet listesi sunmanın şık olmayacağını söyledi. Erdoğan, "Önce o gün (29 Ağustos) tebrik ziyaretine gideriz. Kabine listesini daha sonra götürürüm" dedi.

ŞİMDİKİ BAKANLAR GİDECEK
Erdoğan, yeni kabineyi 31 Ağustos tarihine bırakınca 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna da mevcut kabinedeki bakanların katılması kararlaştırıldı. Erdoğan, toplantıda yeni hükümetin programının okunması ve güvenoyu sürecinin de kısa sürede bitirileceğini anlattı. Başbakan Erdoğan, 31 Ağustos'ta yeni kabineye Gül'e sunacak. 1 Eylül'de hükümet programı TBMM Genel Kurulu'nda okunacak ve daha sonra ise hükümetin güven oylaması gerçekleştirilecek. Ardından Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girecek.