kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Küresel ısınma için soyundular
Çevreci örgüt Greenpeace'in küresel ısınmayı protesto için düzenlediği kampanya çerçevesinde 600 gönüllü, kamuya açık yerlerde çıplak kalabalıkların fotoğraflarını çekmesiyle tanınan Amerikalı fotoğrafçı Spencer Tunick'e çıplak poz verdi. Bir Greenpeace yetkilisi, gönüllülerin, Alpler'deki buzulların erimesini protesto için düzenlenen kampanya çerçevesinde, UNESCO'nun dünya mirası listesinde bulunan ve yılda 100 metre civarında kayıp veren Aletsch buzulunun yakınlarında poz verdiğini belirtti. Greenpeace yetkilisi, havanın aslında biraz soğuk olduğunu, ancak poz verenlerin soğuktan pek etkilenmiş görünmediğini de sözlerine ekledi.

Yardım helikopteri bina çatısına düştü
Güney Amerika ülkesi Peru'nun başkenti Lima yakınlarında önceki gün meydana gelen ve yaklaşık 500 kişinin ölümüne, iki bine yakın kişinin yaralanmasına yol açan depremde, kurtarma çalışmaları sürüyor. Pisco kentinde 18'inci yüzyıldan kalma kilisenin enkazından 60 kişinin cesedi çıkarılırken yedi kişi de sağ olarak kurtarıldı. Başkent Lima'da gıda ve ilaç yardımı bekleyen halk market, eczane ve mağazaları yağmalamaya başladı. Bu arada, depremzedelere yardım taşıyan bir helikopterin düştüğü, helikopterdeki yedi askerin ölmediği bildirildi. Deprem nedeniyle elektriklerin kesildiği Chincha kentindeki cezaevini de su bastı. 1.5 metreye yükselen su nedeniyle hapishanenin duvarları yıkıldı. Panikten yararlanan 600 mahkûm firar etti.

Başı otomobil camına sıkışan çocuk öldü
Creydon kentinde Michael Dury adlı beş yaşındaki çocuğun otomobilde oynadığı oyun hayatına mal oldu. Annesinin üç yaşındaki küçük kardeşiyle evin bahçesinde park halindeki otomobilde bıraktığı Michael, başını, otomatik açılıp kapanan camdan dışarı çıkardı. Bu sırada ayağı kapama düğmesine değince cam harekete geçti. Boynu hızla kapanan cama sıkışan talihsiz Michael, hayatını kaybetti. Ailenin komşuları, otomobilden çığlık sesi duyduklarını ancak bunun çocukların oyun oynamalarından kaynaklandığını sandıklarını söyledi.

Devletten cinsiyet değiştirme ameliyatı
Latin Amerika ülkesi Brezilya'da sağlık sistemi, cinsiyet değiştirmek isteyenlerin yararına değiştiriliyor. Sağlık Bakanlığı bundan böyle cinsiyet değiştirmek isteyenlere 30 gün içinde bedava ameliyat hizmetinin verileceğini açıkladı. Bunun yerine getirilmemesi durumunda her gün için beş bin dolar ceza ödenmesi de kararlaştırıldı. Karar, Federal Mahkeme tarafından alınırken, hükümet sözcüsü Oliveria da Silva temyize götürmeyeceklerini belirtti. Karar, cinsiyet değiştirmek isteyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Haberin fotoğrafları