kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

250 üniversiteliye Sabancı'dan burs

Pervin KAPLAN
Sabancı Vakfı bu yıl 12 devlet üniverstesinin 250 öğrencisine daha karşılıksız burs verecek. Hangi öğrencilerin burs alabileceği üniversitelerin kendileri tarafından belirlenecek..
Yıllık bütçesi 40 milyon YTL olan Sabancı Vakfı her yıl 2 milyon YTL'yi maddi durumu yetersiz 12 devlet üniversitesinin öğrencisine karşılıksız burs olarak veriyor. Yılda bin üniversiteliye burs sağlayan vakıf bu yıl da 250 yeni öğrenciyi bursiyerleri arasına katacak.

BAŞVURU OKULA
Vakfın Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu, geçen yıla kadar geri ödemeli olarak verilen bursların artık karşılıksız olduğunu belirtti. Paçacıoğlu, "Çünkü bursiyerlerin ancak yüzde 10'nu aldıkları bursu geri ödüyordu. Ödeyenlere haksızlık olmasın diye geri ödeme şartını kaldırdık" diye konuştu. Yılda bin öğrenciye 9 ay boyunca aylık 200 YTL burs verdiklerini anlatan Paçacıoğlu, bu yıl 250 öğrencinin daha burstan yararlanacağını ve burs miktarının da enflasyon oranında artırılacağını dile getirdi. Bursun hangi öğrencilere verileceği konusunda da üniversite yönetimlerinin yetkili kılındığını ve öğrenci başarılı olduğu sürece mezuniyetine kadar bursunun sürdüğünü belirten Paçacıoğlu, kalkınmada öncelikli iller ile engelli öğrencilere de burs verdiklerini ve her yıl 30 öğrencinin de bundan yararlandığını söyledi. Ankara, Boğaziçi, Hacettepe, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, İstanbul, Yıldız, Marmara ODTÜ, İTÜ'ye kayıt yaptıran öğrenciler Sabancı Vakfı burslarına başvurabiliyor.