kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sienna Miller’ın (solda) kardeşi Savannah, başarılı bir tasarımcı. Miller kardeşler markalarıyla da hayli iddialı.

Miller kardeşler el ele

ESRA ÇORUH
Stil ikonu Sienna Miller tasarımcı kardeşi Savannah'yla yeni bir marka çıkarıyor. Twenty8Twelve markası, adını Miller'ın doğum tarihinden almış..
Kate Moss, Topshop için koleksiyon hazırlayıp yok satarsa, Sienna Miller'ı kim tutar! Üstelik kardeşi Savannah da tasarımcıyken... Kendine özgü giyim tarzıyla moda tutkunlarının yakından takip ettiği Sienna Miller'ın bir marka çıkarması, bu durumda hiç sürpriz sayılmıyor. İki kardeşin Twenty8Twelve adını verdikleri marka, adını Sienna Miller'ın doğum tarihinden almış. 80 parçadan oluşan ilk koleksiyonlarına, bu ayki İngiliz Vogue dergisininde yer verilmiş. Bu sayede biz de koleksiyona göz atma fırsatı yakaladık. 'An Antology of Rebellion' (İsyanın antolojisi) adını verdikleri bu ilk koleksiyon çok başarılı. Ne de olsa bir stil ikonu ve moda tasarımcısının ellerinden çıkmış. Giydiği her şeyi kendine göre yorumlayan ve farklı olmayı başaran Sienna Miller kadar kardeşi Savannah da başarılı bir tasarımcı. Alexander McQueen, Matthew Williamson ve Betty Jackson gibi markalarda 'freelance' olarak tasarımlar yapıyor. İngiltere'nin ünlü tasarım okulu Saint Martin's mezunu olan Savannah, Twenty8Twelve'in, moda markası yaratan ünlüler akımından farklı olduğunun da üzerinde duruyor. Savannah "Ünlülerin çıkardığı markaların bana göre sürekliliği yok, birkaç sezon sonra bunu hep birlikte göreceğiz. Bunun geçici bir akım olduğunu düşünüyorum. Twenty8Twelve için uzun süredir çalışıyoruz ve marka değerini koruyabilmesi için her şeyi tasarladık," diyor. Bu koleksiyonda, vintage tarzı giyinmeyi seven Sienna Miller'ın gardırobunun etkisi büyük. Savannah, kardeşi Sienna Miller'ın emeğine, kendisinin de teknik açıdan katkıda bulunduğunu ve birbirlerini tamamladıklarını söylüyor. Koleksiyondaki her parçanın kalıbı için uzun uzun çalıştıklarını söyleyen kardeşler, bu konuda iddialı olduklarını belirtiyorlar. Sienna Miller da, Savannah ile çalışmaktan çok keyif aldığını söylüyor ve ekliyor: "Hayatta bana en yakın olan kişiyle çalışıyorum. Daha eğlenceli birşey olabilir mi? Biz de bu harika uyumdan neleri yakalabileceğimizi düşünüyoruz."

BİZE DE GELECEK

Türkiye'de de Vakkorama V2k şubelerinde satılacak olan Twenty8Twelve markası, İngiltere'de Harvey Nichols, Matches, New York'ta Bergdorf Goodman, Los Angeles'da Neiman Marcus, Kanada'da Holt Renfrew gibi en şık mağaza zincirlerinde satılmaya başlıyor. Ayrıca kardeşler Londra'nın en trendy bölgesi olan Notting Hill'de eylül ayında ilk mağazalarını açacaklar. Kardeşlerin geniş jean modellerine yer verdikleri koleksiyonda; desenli ipek mini elbiseler, tişört ve atletlerle smokin ceketler yer alıyor.