kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aldatmayı Asla İtiraf Etmeyin!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
09.08.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Aldatmayı Asla İtiraf Etmeyin!
İlişki Psikiyatristi Doç. Dr. Armağan Samancı, sizlerden gelen mailleri yorumladı:

* Eşimi aldatmaya alıştım. Artık gizlenme gereği duymuyorum. Çapkın olduğum etrafta da nam saldı. O, masum ve mağdur görülüyor. İyi ama tüm suç bende mi?
C.Z./İzmir
Bu kadar sık aldatıyorsanız ve artık bu eşiniz tarafından da bilinen ve baş edilemeyen durumdaysa; problemin çoğunluğu sizden kaynaklanıyor. Başka evlilik de yapsanız diğerini de aldatma potansiyeliniz yüksek. Bağlanma problemi yaşayan, kişiler arası ilişkilerde sorun yaşayan erkelerde bu tür eylemler gözlenir. Narsistik kişilik özellikleri daha baskındır. Suçu eşe atmanın bir anlamı yok! Sizin bu durumda sağlıklı evlilik oluşturmanız mümkün değil.

TEKRARLIYORSANIZ AYRILIN
* Doğumdan sonra eşimi aldattım. Cinsel hayatım kötüydü. Sizce bu sır olarak kalmalı mı, itiraf etmem ortalığı karıştırır mı?
T.A./Gölcük
Eşinize söylemeniz olayları daha da karmaşıklaştırır. İlişkinin temel ayağı güvendir. Yapılması gereken; sizi aldatmaya götüren nedenleri ve problemleri çözmeniz. Ama eğer aldatma eğilimi tekrarlama konumuna geliyorsa; ilişkinizi sonlandırmanız daha uygun olur.

* Eşimi aldattım ve öğrendi. İlişki psikiyatristine gittik. Şimdi iyiyiz. Erkekler bunu hazmedemezmiş, 'sonra senden bunun acısını çıkartır' diyorlar. Gerçekten unutulmaz mı?
K.A./İstanbul
Eğer ilişkide bu tarz olaya neden olan sorun bu terapide çözülmüşse tekrarı olmayabilir. Eşi, bu problemleri çocuklara yansıtmadığı sürece, ilişkide temel anlamda çok büyük bir problem oluşturmaz. Ne zaman ki eşi bunu çocuklarıyla paylaşma noktasına gelirse ilişkide geri dönülmesi mümkün olmayan sürece girilir.

KIZGINKEN ANİ KARAR ALMAYIN
* Meme kanseri oldum, tedavi sırasında eşim beni aldattı ve evden ayrıldı. Aradan altı yıl geçti, ben iyileştim; şimdi biraz da maddi sıkıntı nedeniyle eve dönmek istiyor.
B.İ./Marmaris
Ciddi olarak düşünülmesi gereken bir karar. Altı yıl önemli bir süreç, eşinizin yeniden eve dönüşü birtakım değişiklikler oluşturacak. Çocuklarınızla da görüşün. Bence birden eve dönüşü çok olumlu olmayabilir. Altı yıl içinde sorumluluklarını sürdürdüyse daha ılımlı olabilirsiniz.

* Eşim beni aldattı; çok kızdım ve iki çocuğumuza rağmen boşanmak istedim, o da kabul etti. Aslında boşanmak istemiyorum ama bunu söylemeye gururum izin vermiyor.
A.K./Adana
Kızgınlıkla ve ani olarak verilen boşanma kararları çok uygun değil. Kararınızdan istediğiniz zaman vazgeçebilirsiniz; problemleri belli bir düzeye koyana kadar bunu erteleyin. Çünkü maddi ve manevi olarak bu ani karar aleyhinize olabilir; en kötüsü mahkemede bile 'emin değilim' diyebilirsiniz!