kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Umutsuz ilişkilerimiz!..

Kadın deyince aklıma her nedense erkekler geliyor. Erkek deyince de kadın. Sonra da onların birbirleriyle olan ilişkileri! Soru şu: "Acaba günümüzde yaşadığı ilişkiden kaç kişi memnun?" Eminim ki, umutsuz kadınlarının sayısı pek de azımsanacak gibi değil. Peki çoğu kadın ne diyor? "Artık evlenecek adam gibi adam kalmadı!" Peki çoğu erkek ne diyor? "Evlenecek kadın kalmadı!" Yani anlayacağınız, yaşadığı ilişkilerden mutsuz olanların sayısı her geçen gün artıyor. Günümüzde kimse birbirine ne akıl danışabiliyor artık, ne de birbirlerine fikir verebiliyor. Yıllardır kadın-erkek ilişkileri üzerine kitaplar yazan biri olarak gözlemim şu: Ne kadınlar bildiğimiz eski kadınlar, ne de erkekler. Gelenekselci anlayışı savunan kadınların yerini, modern anlayışı savunan kadınlar almaya başladı.

PARA VE GÜÇ ARAYIŞI
Peki modern anlayışı savunan kadınlar ne istiyor? "İş yapma, bulaşık yıkama, çocuk bakma"... Modern kadınların birçoğu gelenekselci kültürün görevlerini reddederken, diğer taraftan da gelenekselci kültürün kadına sağladığı hakları geri istiyor. İşte tüm çelişki de burada başlıyor. Manken Tuğba Özay'la ilgili gazetelerde çıkan haberleri okurken de, aklıma bu düşünceler geldi her nedense. Diğer çoğu kadınlar gibi Tuğba Özay'ın da başını döndüren şey neydi? Birincisi, erkeğin parası! İkincisi, erkeğin gücü! Belki bazı kadın okuyucularım şimdi bana kızacaklar. Ama şöyle de bir gerçek var: "Kadın, erkeğin soyadıyla güç bulan varlıktır!" Artık devir çok değişti. Kadınlar lüks bir hayat istiyor. Ama bu lüks hayatı onlara sağlayacak erkeklerin de sayısı ne yazık ki belli. Sevgilisine lüks bir hayat sağlayamayacağına inanan erkeklerin birçoğu günümüzde ilişkilerden ve kadınlardan uzak duruyor.

MALİYET HESABI
Erkek, bir kadınla birlikte olmadan önce maliyet hesabı yapıyor! İşin garip olan bir diğer tarafı da şu: Erkek, kadından ayrıldıktan sonra da maliyet hesabı yapıyor. Bakın, Tuğba Özay'ın evli sevgili Akın Büyükoğlu ne demişti? "O kadına tam 4 milyon YTL verdim!" Kısacası gerçek şu sevgili okuyucularım: "Günümüzde kadınlar erkeklerden yana dertli, erkekler de kadınlardan yana." Ama bundan sonra şunu da biliyorum ki; bu köşede ilişkilerimizi enine boyuna masaya yatıracağız. İlişkilerde yaşadığımız sorunlara hep birlikte çözümler arayacağız. Haklının yanında, haksızın karşısında olacağımdan da hiç şüpheniz olmasın. Hep birlikte ilişkilerimize yeni bir pencere açacağız. At gözlüğümüzü çıkarıp bir kenara koyacağız. Bunun için de sizden e-maillerinizi bekliyorum... Merhaba!