kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadın kabul ettikçe erkek yapacak

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
07.08.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Kadın kabul ettikçe erkek yapacak
* Sizce artık C. çiftinde bir daha aldatma olayı yaşanmaz mı?
Büyük olasılıkla yaşanabilir. Çünkü tekrarlanmaması için herhangi bir neden yok. Bay C. bu olayı son derece normal karşılıyor. Tek üzüntüsü; eşinin bundan haberdar olması. Bir daha yaşansa bile büyük bir ihtimalle görmezden gelecekler. Bayan C. artık olaya duyarsızlaşacak.

* Psikiyatrik tedaviyi sürdürseler, evlilikleri kurtulur muydu?
Bilmiyorum, sağlıklı bir şekilde bitebilirdi. Benim önerim; her ikisinin de ayrı ayrı psikiyatriste gidip, bu travmayı çözmeleridir.

* İlk gün Bayan C.'ye 'boşanmanız gerekli' deseydiniz durum değişir miydi?
Değişmezdi, çünkü asıl istediği boşanmak değildi. Sosyal yaptırımlar insan güdülerinin üzerine çıkar. Bunun için; kar-zarar hesabı yapıp, durumun üstünü örtmeyi tercih ediyordu. 'Boşanmak istiyorum' derken aslında boşanmak istemiyordu. Boşanma düşüncesiyle gelmesine karşın, o fikrinden uzaklaştı. 'Hayatta bir daha eve almam' dedikten bir hafta sonra, yeniden aynı evde yaşamaya başladılar.

AŞIRI İLGİ KAMUFLAJ MI?
* Eşine bu kadar düşkün olan, onu devamlı olarak arayan erkeklerin aldatmaları kişilik çatışması değil mi?
Değil. Çünkü Bayan C.; eşinin aldatmayı kamufle etmek için açtığı telefonları düşkünlük olarak yorumlamış. Bunu hayatın bir parçası olarak kabul ediyor zaten. Üstelik kendini son derece rahat hissediyor.

* Çiftler boşanmaya karar verdiklerinde, bunu çevreleriyle paylaşmalı mı?
Eğer bir çift boşanmaya karar veriyorsa; bu sorunun kendi sorunları olduğunu düşünüp, çok fazla kişiyle paylaşmamaları gerekir. İmkanları varsa, bir profesyonelle paylaşmaları daha doğru olur.