kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barış, kazadan iki gün önce kilisede dua etmiş

29 Haziran'da elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun ölümünün gizli kalmış yönleri; bu haftaki Yeni Aktüel dergisinde masaya yatırıldı. İşte, Barış'ın son günlerinde yaptıkları ve kaza sonrası yaşananlar ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Barış, kazadan iki gün önce kilisede dua etmiş
Bodrum'da geçirdiği trafik kazası yüzünden yaşamını yitiren şarkıcı Barış Akarsu'nun iş arkadaşları ve kazayı gören taksi şoförü, yaşananları Yeni Aktüel'in bu haftaki sayısına anlattı. Özsel Tortop ve Edip Ozan Üçok'un derlediği haberin en çarpıcı bölümü ise; Barış'ın yakın dostu Metin Sözüçetin'in kazadan iki gün önce birlikte Meryem Ana Kilisesi'nde dua ettiklerini söylemesi oldu.

KAPALIYDI AÇTILAR

Barış'ın tüm canlılara karşı çok duyarlı bir insan olduğunu vurgulayan Sözüçetin, ölümcül kaza öncesi onunla neler yaptıklarını şöyle anlattı: "Kazadan iki gün önce, yani 27 Haziran çarşamba günü Tepecik Hastanesi'ndeki 22 lösemili çocuğa sahip çıkmak için İzmir'e gittik. Barış, çocuklarla oynadı, film izledi, şarkılar söyledi. Ertesi gün dönüş için yola çıktık. Efes'ten geçerken, 'Gelmişken uğrayalım' diyerek Meryem Ana Kilisesi'ne gittik. Kapalıydı kilise ama rica ettik, açtılar. Dua ettik, sonra Bodrum'a döndük."

GALİBA BENİMLE VEDALAŞMIŞTI

Club Flipper Animasyon Müdürü Erkan Arslan ise, Akarsu'yu otelde son görenlerden. O da Barış'la 'vedalaşmasını' şöyle anlattı: "Lobideki lavaboya gidiyordum. Onun odası da lobi katına bakıyordu. Yeni duş almıştı, saçları ıslaktı. Kot pantolon vardı altında ama üstü çıplaktı. Geldi, sarıldık. Çok ilginç ama galiba vedalaşmıştı benimle..." BAG (Barış'ı Anlayanlar Grubu) üyelerinden Bedia Kırçova da, kazadan önce Barış Akarsu'yla sohbet edenler arasında yer alıyor. Kırçova, 28 Temmuz gecesi birlikte neler konuştuklarını dün gibi hatırlıyor: "Gece 01.30'a kadar oturduk, sohbet ettik. Çok keyifliydi, çok mutluydu. Nedenini bilmiyorum. Ona 'Bu yıl doğum günü hediyeni Lösemili Çocuklar Vakfı'na yatırdık' dedim. 'Biliyorum abla, haberim var. En doğrusunu yapmışsınız' dedi. Sohbet ettik, güldük. Sonra 'Geç oldu, yarın da erken kalkacağız' dedi, uğurladık. Kendi arabasının frenleri tutmuyordu. Satmak istiyordu. Bu yüzden Metin Bey'in (Sözüçetin) arabasını kullanıyordu."

KAZA GÜNÜ NELER YAPTI?
29 Haziran saat 13.00'de dizide söyleyeceği şarkının kaydı için stüdyoya girmiş Akarsu. Saat 15.30'da ise bir grup hayranıyla biraraya gelmiş. Son çekilen görüntüleri ise, artık bir hayranının arşivinde saklı. Barış, daha sonra hayranlarının yanından ayrılıp kız arkadaşı Zeynep'i ve arkadaşları Nalan Kahraman'ı almak üzere havaalanına gitmiş. Akşam ilk kutlama Kervansaray Otel'de yapılacak, ardından gece yarısı teknede DJ'liğini kendisinin yapacağı partiyle son bulacakmış gece. İkinci kutlama ise ücretliymiş; 100 YTL'den satılan gecenin biletlerinin geliri yine lösemili çocuklara bağışlanacakmış.
Haberin fotoğrafları