kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
27.07.2007
Letters From Iwo Jima / Iwo Jima'dan Mektuplar (WHV / Tiglon)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * * *
Ucu ta John Ford'a dayanan bir gelenek üzerinde, eleştirmenlerce hızla klasik ilan edilen iki epik savaş filmini peş peşe hayranlarına sundu Clint Eastwood. Her iki film de 2. Dünya Savaşı'nın en acımasız muharebelerinin yaşandığı siyah kumlu, çorak Iwo Jima Adası'ydı. Filmlerin ilki, savaşı Amerikalıların gözüyle anlatıyordu. Bu ikincisi de Japonların tarafından bakıyor. İki buçuk saatlik olağanüstü yapıtta (renkler iyice solgun film boyunca) sayıca yetersiz, ölmeye mahkûm Japon asker ve subayların kahramanca direnişini izliyoruz. Bana göre ilkinden daha güçlü olan bu film, Eastwood'un göz nurunu taşıyor.

Microcosmos (Sony Pictures)
Film:
* * * * * / DVD ekstralar: *
Küçük yaratıkların dünyasında muhteşem yolculuk. Biyolog Claude Nuridsany ve Marie Perennou bizleri yeşillikler içinde birbirinden göz alıcı, komik, durmak bilmeyen böceklerle, onların büyüleyici dünyasına sürükleyecek. Olağanüstü bir mercek çalışması ve ses kayıt emeği var bu belgeselde. Çatal kelebekler, tırtıllar, salyangozlar, güveler, tavuz örümcekleri ve daha niceleri. Çok uzun bir çalışmanın ürünü olan belgesel, çocuklar için hem öğretici hem de çok eğlenceli bir ders kitabı gibi. Her eve lazım.

Backstage / Perde Arkası (BirFilm / Palermo)
Film:
* * * / Ekstralar: Yok
Bu film saplantıyla ilgili. 16 yaşındaki Lucie, mistik ve hayattan kopuk bir imaja sahip Lauren Waks'a derin saplantıyla bağlanmış bir 'fan'dır. Duvarları boydan boya onun resimleriyle kaplıdır. Hayalleriyle yetinmez ve bir gün Lauren ile tanışma fırsatı bulur. Lauren'e kendisini sevdirmek için birçok yolu denemeye, hatta kendi hayatını vermeye hazırdır. Kişilik kopması ve kendini başkalarıyla özdeşleştirme temalarında yürüyen, yer yer ürkütücü ve Emmanuelle Seigner'nin çarpıcı güzelliğiyle zenginleştirilmiş bir film.

Kiki's Delivery Service / Küçük Cadı Kiki- My Neigbour Totoro / Komşum Totoro
Film:
* * * * / * * * * ekstralar: * *
Yazın coşkusuna yeni Miyazakiler eklenmeye devam ediyor. İki film daha. Komşum Totoro'da, anneleri hastayken bir köye çekilen Satsuki ile kız kardeşi, orman yaratığı Totorolarla tanışıp bambaşka bir meaceraya sürüklenecektir. Küçük Cadı Kiki ise gene bir çekilme öyküsü: Küçük Kiki bir kasabaya çekilir, burada cadılaşır. Ama iksirden fazla anlamaz. Onun yerine süpürge kullanarak kurye servisi başlatır. Başta sadece kedisi Jiji onu anlar ama çok geçmeden arkadaşlarının sayısının fazla olduğunu anlayacaktır.
Haberin fotoğrafları