kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Orta Asya'dan vize jestine karşılık yok
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Azerbaycan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan'ın umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarına, Türkiye'ye yapacakları en fazla 30 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde vize muafiyeti sağlandığını söyledi. Birman, Azerbaycan dışındaki diğer 4 ülkenin ise Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının devam ettiğini açıkladı.

KKTC'de şehit olan onbaşı toprağa verildi
Vatani görevini yaptığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan onbaşı Hakan Esmer'in cenazesi, dün Bursa'da toprağa verildi. Esmer için Ulucami'de düzenlenen törene, ailesi, yakınları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt ve vatandaşlar katıldı. Baba Emin ve anne Nurdan Esmeri'in fenalık geçirdiği törenin ardından cenaze Pınarbaşı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Mahkemelerde adli tatil bugün başlıyor
Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil, bugün başlıyor. Adli tatil boyunca, nöbetçi mahkemeler görev yapacak. Bu mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşecek. Bu türden olmayan davalara 6 Eylül'e kadar ara verilecek. Yüksek yargı organları olan Danıştay, Yargıtay, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde de nöbetçi heyetler görev yapacak.

Türkiye'ye yine tazminat cezası

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülen davalarda Türkiye aleyhinde kararlar verildi. Sabri Diri'nin 2000'de cezaevinde "falakaya yatırıldığına" hükmeden mahkeme, şikayetçiye 15 bin Euro tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Mahkeme, başka bir davada da 12 şikayetçiye 1999'daki tutuklulukları sırasında kötü muamele yapıldığı gerekçesiyle Türkiye'nin 5 bin 500 ile 12 bin 700 Euro arasında tazminat ödemesini istedi.