kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Esra Öz (Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni) Neslihan Demir (Sofra Dergisi Yazı İşleri Müdürü)

Kültür Aşı'nda yemek programından çok daha fazlası var!

Seval DÜNDAR / MAGAZİN
atv'nin yeni yemek programı 'Kültür Aşı' çok yakında karşınıza gelecek. Programda Anadolu'nun dört bir yanından ilginç yemekler hikâyeleriyle birlikte tanıtılacak..
atv ekranında çok yakında farklı bir yemek programı başlayacak: 'Kültür Aşı'... Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Öz ve Yazı İşleri Müdürü Neslihan Demir'in hazırlayıp sunacağı program yöre yöre dolaşıyor ve geçmişten günümüze ulaşan lezzetlerin öyküsünü, pişirme yöntemlerini ve bölgelere göre farklılıklarını ekrana taşıyacak.

LEZİZ BİR MACERA...
'Kültür Aşı' sadece bir yemek tarifi programı değil, aynı zamanda bir kültüraraştırma programı... Programda her hafta mantı, pilav, dolma, helva, kuru fasulye gibi yemeklerden veya tatlılardan biri ele alınarak, kültürel boyutuyla ekrana taşınacak. Programı hazırlayan Esra Öz ve Neslihan Demir programı şöyle özetliyor: "Kültür Aşı'nda yemeklerin ortaya çıkış hikayeleri, yörelere göre hazırlanış ve sunuş biçimleri, farklı pişirme yöntemleri, dünya mutfağındaki örnekleri hem esprili, hem de bilgilendirici bir üslupla işlenecek". İzleyicilerle birlikte leziz maceralara yelken açacaklarını belirten ikili "Örneğin mantı... Peki bu mantının kökeni neresi? Kayseri'de bir kaşığa kırk tane mantı sığdıramayan kızlar evde kalırmış. Ya Sivas'ta, Erzurum'da, Edirne'de, İzmir'de nasıl yapılıyor bu mantı? Peki ya kuru fasulye? Çayeli Hüsrev'de mi yesek, Erzurum'un Hortik köyünde mi? Bir de Meksika'nın kırmızı fasulyesi var. Acaba sütte bekletince nasıl oluyor?" diyerek program hakkındaki merakımızı daha da arttırıyorlar.
Haberin fotoğrafları