kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Maaş kredisi yarışı

Yeni Haber
Kredi kartı konusunda daha fazla müşteriye ulaşmak için birbirinden farklı kampanyalar düzenleyen bankalar, şimdi de bordrolu çalışanlara maaş kredisinde rekabete girdi.

Konut ve tüketici kredilerinin yüksek olduğu ve uzun vadeli kullanılmaması yolunda tüketicileri uyaran Merkez Bankası, tüketicilerden faizlerin düşeceğini dikkate almalarını isterken, bankalar kredi kullandırmak için birbirleriyle yarışıyor.

Oldukça fazla kazandıran kredi kartında daha fazla müşteriye ulaşmak için birbirinden farklı kampanyalar düzenleyen bankalar, konut, taşıt ve tüketici kredilerinde de müşterilerine cazip imkanlar sunmaya çalışıyor.

Özellikle son dönemlerde bankaların bordrolu çalışanlara maaş kredisi kampanyası fazla dikkat çekiyor. ''Devlet memuru ve tüm bordrolu çalışanlara müjde'' sloganı ile müşteri çekmeye çalışan Garanti Bankası, maaşın 10 katı oranında kredi kullanan müşterisine 1 maş ikramiye veriyor.

Kefil istemeyen banka 1,79 faiz oranıyla kullandıracağı maaş kredisinde 3 ay ödemesiz seçeneği bile sunuyor. Banka, 1 maaş ikramiye için 10 maaş tutarında 60 ay vadeli, 1/2 maaş ikramiye için asgari 8 maaş tutarında ve asgari 48 ay vadeli, 1/5 maaş ikramiye için asgari 5 maaş tutarında ve asgari 36 ay vadeli kredi kullanılması şartı koşuyor.

İş Bankası ise bordrolu çalışanlara 60 aya kadar nakit kredi hizmeti sunuyor. Kefilsiz kredi veren banka, maaşın 16 katına kadar yüzde 1,69 faiz oranıyla kredi kullandırıyor.

Vakıfbank da maaşını kendisinden çeken müşterilerine ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlamak amacıyla düşük faiz oranlı ''Özel Maaş Kredisi'' hizmeti veriyor.

Maaşın 15 katına kadar, 36 aya varan vadelerle kredi veren Vakıfbank, kefilsiz kullandıracağı bu krediye yüzde 1,60 faiz oranı uyguluyor.

Finansbank ise ''Maaşı Olana Kredi Kolay'' kampanyası ile maaşlı çalışanlara 60 aya kadar maaşın 5 katına kadar kredi veriyor. Banka,
yüzde 1,60 oranındaki faizini 18 ay vadeye ve 5 bin YTL'ye kadar olan kredi ihtiyaçlarında geçerli tutuyor.


TÜKETİCİLER BİRLİĞİ UYARIYOR

Bankaların bordrolu çalışanlardan aylık taksitleri daha kolay aldığını belirten Tüketiciler Birliği yetkilileri, tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bankaların sunduğu hizmetlerin cazip görünebildiğini ancak çekilecek toplam kredi miktarından yapılacak kesintiler ile faiz oranlarının iyi incelenmesini öneren yetkililer, ''Vade, faiz oranları ve kesintiler, tüketiciyi zarara sokabilir. Verilen paradan kesilen miktar fazla olunca faiz belirtilen rakamların çok üzerine çıkıyor. Ayrıca mevcut durumda
faizler oldukça yüksek'' dediler.