kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Deniz Baykal

Halk ne diyor?

Liderlerin görevi bahane değil, çözüm üretmek..
Oylarının yüzde 1.5 arttığını vurgulayan CHP lideri Deniz Baykal, "CHP'yi inşa henüz bitmedi. Partililer istifamı istemiyor. Medya heyecan arıyor" dedi. Muhaliflerin sözcüsü Hikmet Çetin ise Baykal'ı istifaya çağırdı.

CENGİZ ŞİMŞİR: Deniz Baykal ve kurmayları, cumhuriyet tarihine 'sağı iktidar yapmayı başaran sol' olarak geçti. Liderler bahane üretemez, çözüm üretir! 5 yıllık parti olan AKP nasıl oluyor da yüzde 45'leri aşıyor? Bunu ben bile biliyorum da Sayın Baykal bilmiyor mu?

BURCU ÖZTÜRK: Ben ve benim gibi CHP yanlısı vatandaşların oy vermemelerinin sebebi; Deniz Baykal'ın ve kadrosunun CHP'de bulunmasıdır. Ben bile bu seçimde CHP'ye oy vermedim.

ŞEBNEM UZUN: Bir CHP'li olarak parti içindeki bu çatlak seslere çok üzülüyorum. Ne yazık ki içimizde bir olamıyoruz ve kamuoyu da bunu seyrediyor. Bugün çıkıp, seslerini yükselten muhalifler de suçladıkları Baykal kadar suçlu! Gelecek seçimde bu yüzdeye bile ulaşılamayacak. Sebep de siz muhalifler olacaksınız, Baykal değil!

MEHMET BERKER: Sayın Çetin'e, arkadaşlarına ve Livaneli'ye bu fırsatçılık yakışmıyor. Hikmet Çetin'in siyasi cesareti olsaydı Ufuk Uras gibi bağımsız aday olurdu.

GÜRSEL KÖYLÜ: Seçim sonuçları belli olduğunda Baykal derhal gitmeliydi. Hiç olmazsa "Aferin Baykal'a" derdik.

TAMER ÇEVİKER: 40 senedir yurtdışında yaşıyorum. Batı ülkelerinde kaybeden başkan siyaseti bırakır; bu sayede yeni fikirler üretilir ve parti devamlı yenilenir. CHP; Baykal'ın babasının malı değil. Yeter artık; daha kaç kere sırtının mindere gelmesi gerekiyor?