kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Makyajınızın akmaması doğru fondötene bağlı!

Yazın akmayan bir makyajla gezebilmek hemen her kadının hayallerini süslüyor. Dünyaca ünlü makyaj sanatçıları fondöten, far ve ruj tercihlerinin doğru yapılması halinde bu hayalin kolaylıkla gerçekleşebileceğini söylüyor..
Yazın sıcak yüzünü iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde kadınların pek çoğu makyajlarının akmasından ya da uçmasından şikayet ediyor. Makyaj sanatçıları, yazın kalıcı bir makyajla dolaşabilmek için kimyasal yapıları sayesinde akmayan özel makyaj malzemelerinin ve rengi kaybolmayan makyaj ürünlerinin kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte makyaj dünyasının ustalarının Marie Claire dergisine yaz makyajı konusunda verdikleri tüyolar...

DUDAKLAR BU YAZ ÇOK DOĞAL


* Giorgio Armani'nin baş makyözü Fred Lerailleur, yaz aylarında hafif, yağsız ve pırıltılı bir fondöten kullanılmasını öneriyor. Yağ içerikli fondötenler güneş ışınlarının etkisiyle yok oluyor ve daha fazla terlemeye yol açıyor.

* Lerailleur cildi yağlı olanların pudra yerine fondöten öncesi pırıltılı bir primer kullanmalarını öneriyor. Kuru ciltlilerin ise pırıltılı bir nemlendirici kullanmaları gerekiyor. Bu ürünlerin içeriğinde güneşte cildin makyajsız parlak gözükmesini sağlayan güneş ışınlarından koruyucu bir yağ bulunuyor.

*
Bu yaz doğal bir görünüme sahip olmak moda. Makyaj sanatçısı Lee Pycroft göz ve dudak makyajında bej tonlarının revaçta olduğunu söylüyor. Pycroft'un yaz için önerdiği rujlar arasında M.A.C.'in Lispstick in Beige'i başı çekiyor.

* Dudak makyajının kalıcı olmasını isteyenlerin dudak kalemiyle parlatıcıyı bir arada kullanmaları gerekiyor. Pycroft, Bobbi Brown Lip Tint ile Biotherm Glossy Splash Intense'in tercih edilebilecek ürünler arasında olduğunu söylüyor.

ALTIN TONLARI REVAÇTA


* Daniel Sandler, yazın yaşanan en büyük sorunun akan göz makyajı olduğunu söylüyor: "Farınızı uygulamadan önce farın kalıcı olması için göz kapaklarınıza primer uygulayın. Su geçirmez maskaraları ve açık renk göz kalemlerini tercih edin. Seksi görünmek için farda bronz, altın ve bakırın tonlarını tercih edin."

* Ünlü makyözler, maskarada waterproof ürünlerin tercih edilmesi, renk seçiminin ise siyah yerine kahverengiden yana yapılması gerektiğini belirtiyor. Uzmanlarca tavsiye edilen ürünler arasında Giorgio Armani Golden Eyeshadow ve Lancome'un Hypnose Custom Wear Wolume adlı maskarası yer alıyor.