kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baykal yaş günü pastasının mumlarını tek seferde söndürdü.

70 yaşına on binlerle girdi

Şenol ATEŞ ZONGULDAK
20 Temmuz 1938 doğumlu Baykal, 70 yaşına Zonguldak'ta mitingde girdi. "Bu benim hayatımda yaşadığım en güzel doğum günü oldu" diyen Baykal, üzerinde "Türkiye'nin yeni Başbakanı" yazılı pastayı kesti ve iktidar diledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
70 yaşına on binlerle girdi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Zonguldak'ta 70 yaşına on binlerin kutlamasıyla girdi. Baykal, üzerinde "Türkiye'nin yeni Başbakanı" yazılı pastayı keserken, meydan, "İyi ki doğdun" diyerek tempo tuttu. Baykal, "en anlamlı doğum günüm" dedi ve iktidar diledi. 10. Yıl Marşıyla platforma çıkan Baykal, Başbakan Erdoğan'ın oğlunun gemisinden söz ederken, "Gemi başka gemicik başka. Gemicikmiş... 96 metre boyunda, 100 metre bile değil. Eni 15 metre. 200 TIR'ın yükünü alıyor" dedi. 20 Temmuz 1938 doğumlu olan Deniz Baykal için meydanda sürpriz doğum günü partisi düzenlendi. Büyük bir "İyi ki Doğdun Baykal" pankartı açıldı. Meydanda bulunan binlerce insan hep bir ağızdan "iyi ki doğdun Baykal" sloganıyla CHP liderinin doğum gününü kutladı. Duygulanan Baykal şunları söyledi:

EN GÜZEL DOĞUM GÜNÜ
"Bu benim hayatımda yaşadığım en güzel, en mutlu eden doğum günü oldu. On binlerce insanla, en sevdiğim insanlarla meydanda milletimle kucak kucağa doğum günümü kutluyorum. Allah herkese sağlık içinde, mutluluk içinde nice yıllar yaşamasını nasip etsin." Baykal'ın bu sözleri sırasında platforma pasta getirildi. Pasta havaya konfetiler fırlatılarak kesildi. Pasta vatandaşlara dağıtıldı. Baykal'ın doğum günü kutlaması konuşması tamamlandıktan sonra da sürdü. Platformda üzerinde, Türkiye ve Galatasaray amblemleri bulunan, "Türkiye'nin yeni Başbakanı, CHP şimdi" yazılı bir pasta kesti. Vatandaşlar da "iyi ki doğdun" sloganı attı.