kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumartesi SABAH 
Gurme
Gülümseyen diller
'Dilim gülümsüyo!' aslında dört yaşındaki bir çocuğun çikolatalı dondurma yedikten sonra yaptığı yorum. Yemek kültürü yazarı Hülya Ekşigil, bu sevimli yorumu ilk kitabına isim olarak seçmiş. "Yemeğin ne kadar mutluluk veren bir şey olduğunu bundan daha iyi anlatan bir söz olamaz herhalde," diyor. ' dilim gülümsüyo! 'da, yazarın, çoğu Milliyet Sanat dergisinde yayımlanan yemek kültürü üzerine yazıları yer alıyor. İçinde hiç resim yok. Bununla ilgili "Çünkü bu, bir yemek tarifi kitabı değil!" diyor Ekşigil. Hemen her yazının ardından gelen birer tarifi ise "Onlar da işin 'bonus'u" diye açıklıyor. Bu kitaptan; 'Unutma bizi' dolmasının nerelerde yapıldığını, kahveye bir zamanlar 'Müslümanların şarabı' dendiğini, Avusturyalıların kendilerine ne zaman 'ceset ziyafeti' çektiğini, 'boğa penisi çorbası' içilen lokantanın hangi ülkede olduğunu ve daha pek çok ilginç bilgiyi öğrenebilirsiniz...