kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Baykal, miting yerine orman yangınına koştu

Yıllardır merkez sağın kalesi olan Muğla'nın seçim atmosferini yerinde izlemek üzere geçen Pazar günkü CHP mitinginde Deniz Baykal'ı ve önümüzdeki Perşembe günü yapılacak AK Parti mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlemeye karar verdim.
Pazar günü öğle saatlerinde Bodrum'dan Muğla'ya geçtim. Yol boyunca Bodrum ve Milas CHP örgütlerinin konvoyuna rastladım. Muğla şehir merkezine girdiğimde bayram havasını andıran şarkılar, türküler ve renkli görüntülerle karşılaştım. Baykal, miting alanına saat 16 da geleceği için şehirde dolaşarak halkın nabzını tutmaya çalıştım. Miting saatine doğru mitingin yapılacağı Eski garaja geldiğimde gördüğüm manzara karşısında şok oldum. 40 dereceyi bulan sıcağa rağmen meydan tıklım tıklım dolu, yan yollardaki ağaç altları ile meydanın tam karşısında çay bahçesi olarak kullanılan Öğretmen Evi bahçesinde tek bir kişinin bile durabileceği yer yoktu. Miting meydanında partililerin ilgi odağı milletvekil adayları Fevzi Topuz ve Gürol Ergin idi. CHP Lideri Baykal'ın gelişi gecikince ne oluyor diye sordum. Meğer Baykal Bodrum havalimanına iner inmez helikopter ile bir gece önce Bodrum'da çıkan orman yangınında yanan ormanlık alanının görmeye gitmiş. Bunu öğrenen meydandaki insanlar hep bir ağızdan 'Baykal Bodrum yangınında, Hükümet nerede?' sloganını atıyordu. Bağıranlara sordum, Başbakan'da bugün gelseydi, eminim ki yangın yerine uğrardı. Bana verdikleri cevap; "Onlar Hükümet ve sorumlu.Yangında Bodrum'un 1000 hektarlık ormanı yandı. En azından Orman Bakanı Pepe bugün burada olmalıydı " Belki haklılar, böyle bir günde Hükümeti temsilen Orman Bakanını yanlarında görmek isteyebilirler.
Baykal'ı taşıyan Helikopter Bodrum orman yangın turunu tamamlamış ve miting meydanı bitişiğindeki stadyuma inince meydandaki coşku doruğa ulaştı. Baykal, iki dakikalık yolu izdihamdan yarım saatte miting meydanına gelebildi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in
'İşte size yiğit bir adamı takdim ediyorum' anonsu ile meydan inledi.
CHP lilere göre 30 bin, polise göre 10 bin ve benim gözlemlerime göre 20 bin kişinin olduğu kalabalığa seslenen CHP Lideri Baykal, biz koalisyon için değil, iktidar için çalışıyoruz, hele Muğla'lıların bu ilgisini gördükten sonra iktidara daha hızlı adımlarla yürüyoruz dedi. Baykal'ın hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Başbakan Erdoğan'ı halkın karşısına birlikte arzu ettiği TV kanalına çıkalım ve tartışalım çağrısını tekrarladıktan sonra, dokunulmazlıklara değindi. Bizim çoğunlukta olacağımız bu dönemde dokunulmazlıkları kaldıracağız ve yargı yolunu açacağız dedi. Bu sözler üzerine 'Başbakan Baykal' sesleri miting alanını çınlatmaya başladı. Baykal'ın en çok üzerinde durduğu konulardan biri de geçimini tarımdan kazanan Muğla'lı çiftçilere yönelik oldu. Baykal; 'Çiftçi ayağa kalkacak, toprağa sahip çıkacağız' sözleri alkışlarla kesildi. Mazot üzerindeki vergi yükünü kaldırarak çiftçiye mazot desteği sağlayacağız diyerek sözünü bitirdi. Daha sonra Muğla'lı Demokrat partili eski siyasetçileri temsile mikrofonu eline alanlar Cumhuriyet'e sahip çıkmak için CHP'ye oy vereceğiz deyince coşku doruğa çıktı.
Baykal, helikoptere gitmek için ilerlerken beni gördü ve yanıma gelerek mitingteki kalabalığı nasıl buldun dedi. Ben de iyiydi, ancak Perşembe günü aynı meydanda Başbakan Erdoğan'ı da gördükten sonra asıl değerlendirmemi yapacağım dedim ve Baykal helikopterine atladığı gibi Denizli'ye, Ben de Perşembe günü aynı meydanda Başbakan Erdoğan'ı izlemek üzere miting meydanından ayrıldım.