kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Portakallı kurabiye

Tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve tozşekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Tahta kaşıkla karıştırarak un ve fındığı ilave edip, hamur özleşene kadar yoğurun. Streçle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 7 cm. uzunluğunda rulolar yapıp yay şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine 3'er cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuyuncaya kadar tepside dinlendirin ve streç veya yağlı kağıt üzerine alın. Üzerlerini eritilmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

Malzemeler 25 Adet
* 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1.5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı fındık (dövülmüş)
* 60 gr. bitter çikolata (eritilmiş)