kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Suada'nın (Eski Galatasaray) esrarı!..

ÖZHAN Canaydın, Galatasaray'ı satıyor ya.. Ali Sami Yen'i bedava verdi. Galatasaray Adası'nı da üç otuz paraya..
Ben Antalya'dayken açılış yapılmış.. Uzun zamandır inşaat devam ediyordu.. Benim de midem bulanıyordu..
Neden?..
Galatasaray Adası'nı Ünal Aysal kiralamıştı. Harika bir proje yaptı. Boğaz'da bakılmaya doyulmayacak bir güzellik oluşacaktı.. Ama çivi çakmasına izin vermediler.. Boğaziçi İmar "Nuh" dedi, "Peygamber" demedi. Ünal aylarca Ankaralarda süründü. İzin alamadı. Kaçak, rüşvetle iş görmeyi de kendine yediremedi. Adayı Galatasaray'a iade etti. Özhan da Reina'nın şaibeli sahibine devretti.
Şaibe şurdan..
Bu Reina, her sene "Göstermelik" bir yıkılır, alayı vala ile.. Böylece Belediye şovunu yapar, sonra her şey eskiye döner.. Adamın arası iyi.. Öyle iyi ki, Boğaz ön görünüm bölgesindeki eski Ziya'nın ön yüzünü tamamen ilan tahtası yapıp vurgun vurur, ön görünüm bölgesinde balkonunda tadilat yapanların tepesine çöken İmar Müdürlüğü ve Belediye "Gık" demez.
Reina'nın kaçak duvarı, yandaki ailenin tepesine çöker. Ölümlü olay olur, adam elini kolunu sallayarak gezer..
"İşini bilen adam"ın tipik örneğidir.
Şimdi onun için ben doğrudan Anakent Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a soruyorum..
1-Suada'nın tadilat planı var mı?.. Onaylı mı?. Ünal Aysal'a verilmeyen izin, Reina'ya nasıl verildi?. Plan yoksa, yüzbinlerin gözü önünde o inşaat nasıl yapıldı, o parlak açılışı, Boğaziçi İmar gazetelerde de mi okumadı?.
2-Suada'ya oto park yapmak için, Kuruçeşme parkından kaç ağaç kesildi?.. Bu kesilen ağaçlar konusunda Beşiktaş Belediyesi'nin Anakent'e baş vuruşu hangi işlemden geçti?. Çırağan Oteli'nin girişinin tam ortasındaki ağaç kesildi diye yer yerinden oynamış, zamanın Belediye Başkanı Nurettin Sözen o ağacı oraya yeniden diktirmişti. O ağaç bugün hâlâ giriş çıkışı engelleyerek orada dururken, Kuruçeşme parkının, yani yöre halkının ender Boğaz havası aldığı yerin yığınla ağacının kesilmesine Anakent nasıl izin verdi?.
Sayın Topbaş bu sorularıma çok ama çok acele yanıt verme durumunda.. Yoksa "Şaibenin içinde onun da olduğunu" düşünenlere çok üzülerek hak vermek zorunda kalacağım..