kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İlke Hatipoğlu - Berke Hatipoğlu - Güneş Duru - Doğan Duru

Fanlarına konser DVD'si çıkaracaklar

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
Rock grubu Redd'in tüm üyeleri askerlik için gün sayıyor. Müziğe 6 aylık ara vermeye hazırlanan grup üyeleri: Askerlik öncesi son konserimizi 20 Temmuz'da vereceğiz, bir de DVD'sini çıkaracağız.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Fanlarına konser DVD'si çıkaracaklar
'Duman'dan sonra ünlü rock grubu 'Redd' de asker yolcusu olacak. İşin ilginç tarafı şu ki, grubun bir ya da iki üyesi değil, tamamı 12 Ağustos'ta askere gidiyor. Grubun davulcusu Suat'ın ardından, Doğan ve Güneş Duru kardeşlere yaş haddinden dolayı kışla yolu görünmüş. Berke ve İlke Hatipoğlu kardeşler de onları yalnız bırakmak istemeyince, hepsi vatani görevlerini aynı anda yapmaya karar vermiş. Grup, askerlik öncesi son konserini 20 Temmuz'da Ghetto'da verecek.

KOMUTAN DA GAZETE OKUYOR
* Grubun davulcusu Suat zaten askerdeydi. Şimdi dördünüz birden askere gidiyorsunuz. Bu gelişme nasıl oldu?
Güneş:
Doğan'la benim yaş limitimiz doldu. Bizler 34 yaşındayız. Berke ve İlke askerliği biraz daha erteleyebilirdi ama onlar da bizim programımıza uydu. Üçüncü albüm için böyle bir karar aldık. 7 ay sonra Suat'ı da alıp, geleceğiz.

* Peki aynı yere düşmek istiyor musunuz?
Berke:
Pek ihtimal vermiyoruz ama çok fazla da konuşmayalım. Çünkü komutanlar da gazete okuyor.

* Askere gitmeden önce ne gibi hazırlıklar yaptınız. Çevrenizdeki insanlardan askerlik hakkında bilgi aldınız mı?
Doğan:
Bu konu davulcumuz Suat, askere giderken epey konuşuldu. O kadar dert ettiğimiz bir durum değil ama bizim için zamanlama çok önemliydi. Askere giderken kafamız rahat, umarız askerlik dönüşü de rahat olur.

* 'Duman'dan sonra siz de askere gidiyrsunuz. Bu moda mı?
Berke:
Askerliğimizin reklam olmasını istemiyoruz! 'Duman da bizimle aynı jenerasyondan ve onlarla aşağı yukarı aynı yaşlardayız. Başkaları da gidecektir ama biz ertelemeyeceğiz. Bir an önce askerliğimizi yapıp, müzikal kariyerimize devam edeceğiz.

* Birbirinizden 6 ay ayrı kalmak nasıl bir duygu?
Güneş:
Enerji yoğunluğu açısından iyi gelebilir. Birbirimizden zaman zaman uzaklaştığımızda enerji patlaması oluyor. Yine öyle olacak. Ayrıca 'adaptasyon sorunu olacaktır' diye tahmin ediyoruz.
Haberin fotoğrafları