kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

Ezo Sunal tarihe geçti

Kemal Sunal oyunculuğu ile sinema tarihine geçmişti.
Kızı Ezo Sunal ise "iyi oyuncu olmadığı" iddiası ile...
Artı Film, yapımcısı olduğu dizinin yayından kalkmasından sorumlu tuttuğu Ezo Sunal aleyhine 500 bin YTL'lik tazminat davası açtı.
Şirket avukatı mahkemeye verdiği dilekçede Ezo Sunal'ın oyunculuk dersi almamak, dublaj yapmamak, rolüne özen göstermemek ve yönetmeni dinlememek gibi kusurları işlediğini iddia ediyor.
Suçlama sadece dublaj yapmamak ya da belirtilen yerden ders almamak olsa, bu sözleşme şartlarına uymamaktan açılmış bir dava diyeceğim ama öyle değil.
Role özen göstermek ya da yönetmeni dinlemek gibi bir sözleşme maddesi olamaz.
Hal böyle olunca Ezo Sunal bir dizinin yayından kalkmasından sorumlu tutulan ilk oyuncu olarak televizyon tarihimize geçti.
Yarın,
öbür gün dizisi yayından kalkan bir başka yapımcı firma, iyi ışık ayarı yapmadığı için kameramanı ya da kurguda yaşanan sorunlardan dolayı yönetmeni mahkemeye verir mi acaba?
Ya da dizi müziği tutmadığı için reyting alamadık diyerek besteciyi dava eder mi?
Başrol verdiğin kişinin oyunculuk dersine ihtiyacı olduğunu, dublaja gelmeyip, yönetmeni dinlemediğini bileceksin sonra da başarısızlığı bir yere fatura edeceksin.
Bu dava Ezo Sunal'dan fazla yapımcı şirkete zarar verebilir.
Dizi başladıktan sonra oyuncu değişmez ki diyenlere Çocuklar Duymasın'daki Pınar Altuğ ve İkinci Bahar' daki Ozan Güven vakalarını incelemelerini öneririm.