kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Anadolu'da kazandığını Anadolu'ya yatırmayı hedefleyen Osman Benzeş, işçilere sarı renkteki tişörtleri nedeniyle 'arılarım' diye hitap ediyor.

APS Giyim pantolon ihracatını 10'uncu Yıl Marşı ile yapıyor

AMASYA'NIN en büyük istihdamını Elazığlı Osman Benzeş'in APS Giyim'i sağlıyor. İstanbul'da 300 kişinin çalıştığı 10 bin metrekare kapalı alana sahip pantolon fabrikasından sonra ikinci fabrika, 12 milyon dolarlık yatırımla Karadeniz'i İstanbul ve Ankara'ya bağlayan yol üzerindeki Merzifon OSB'de kuruldu.

100 BİN PANTALON
2005 yılında faaliyete geçen tesis, ayda 100 bin pantolon üretiyor. Hedef ise 150 bin pantolon. Yüzde 95'i kadın pantolonu olan üretimi, yine kadınların çoğunluğunu oluşturduğu 823 işçi gerçekleştiriyor. APS'nin 45 milyon dolar olan cirosunun tamamı ihracattan sağlanıyor. Pantolonlar başta Amerika olmak üzere İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya'ya ihraç ediliyor. Fabrika kurmak, makineler getirmek, işçileri eğitmekle işin bitmediğini vurgulayan Osman Benzeş, işçilerin kendilerine, fabrikaya inançlarını artırmak, takım ruhunu kazandırmak için ihraç pantolonlarla yüklü TIR'ların 10'uncu Yıl Marşı ile gönderildiğini söyledi. Benzeş, "Binbir zorlukla çalışanlara, 'Ürettik, kontrolden geçti, Avrupa Amerika yollarına gidiyor' heyecanını kazandırmalısınız. Tesis kurdunuz, para harcadınız hikâye. Onları çalıştırmayı beceremezseniz, yerle bir olursunuz" diyor.