kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gülşah Saraçoğlu, tasarladığı giysilerin modelliğini de kendisi yapıyor ama fotomodellik yapmayı hiç düşünmüyor; "Çünkü çok daha keyifli bir işim var," diyor.

'Elbiselerim hilelidir'

23.06.2007
-Şarkı Söylemek Lazım yarışmasındaki yarışmacıların kostümlerini de siz hazırlıyordunuz. Orada özellikle kadın yarışmacıları çok hoş gösteren kostümler hazırladınız. Sanırım bazı hilelere başvurdunuz, değil mi?
- Oradaki arkadaşlarımızın hepsi biraz balıketiydi. Bundan dolayı onları en güzel şekilde gösterebileceğimiz kostümler hazırlanıyordu. Benim şahit olduğum en büyük moda buluşu korsedir. Korseyi en güzel şekilde dikmeyi ve bedenleri küçültmeyi bilirim, yani elbiselerim biraz hilelidir. Kimin vücuduna neyin yakışacağını, kimi nasıl güzel gösterebileceğimi çok iyi bilirim.

- Örneğin Yeliz, onun için hazırladığınız tüm kıyafetlerin içinde çok hoş duruyordu. Onun için kıyafet hazırlarken neye dikkat ediyordunuz?
- Yeliz çok şanslıydı, geliyordu, atölyede kumaşı beğeniyordu, gidiyordu ve biz onu bir daha o gün yarışma öncesi giydiriyorduk, yani bir provayla bitiriyorduk işi. Yeliz'in göğüs dekoltesini çok beğeniyorum, onun için de mümkün olduğu kadar göğüs dekoltesi ve bacak açmaya çalışıyordum. Linet'in ve Zuhal Topal'ın da çok güzel bacakları vardı, onlar için de bacaklarını ön plana çıkaracak kıyafetler hazırlıyordum. Yani kimin neresini açmam gerekiyorsa orasını açıyordum.

- Peki kapatmanız, gizlemeniz gereken yerleri oldu mu?
- Olmaz olur mu? Ama onlar da bende kalsın, söylemek çok doğru olmaz. O yerler elbiselerin içinde gizlendi, kaldı, şimdi ben de hatırlamıyorum (gülüyor).

- Yarışmada Hande Subaşı ve Didem Uzel gibi biri yeni, biri eski iki de model vardı. Modellere kıyafet yapmak daha kolay, daha zevkli midir?
- Yo, alakası yok. Türk kadının belli bir yapısı vardır, ben zayıf kadını çok fazla sevmem, balıketi kadın severim. Modellerle çalışmak tabii ki güzel, onlar birer askıdır, işimizde her zaman bize yardımcı olurlar. Ama ben balıketi bir kadının elbiseyi daha güzel taşıdığına inanıyorum.

- Yani kıyafetlerinizi balıketi bir kadının üstünde görmek daha çok mu hoşunuza gidiyor?
- Kesinlikle. Çünkü ben de balıketiyim ve giydiğim her şeyi üzerimde çok beğeniyorum.

- Günlük hayatınızda kendi tasarımlarınızı mı giyiyorsunuz?
- Evet. Sadece ayakkabıya, aksesuara ve makyaj malzemesine para veriyorum.

- Bir de kot pantolona veriyorsunuzdur herhalde?
- Hayatımda kot pantolon giymem, hiç sevmem. Kottan yelek yapmışımdır, büstiyer yapmışımdır, çizme de yapmışımdır ama hiçbir zaman kot pantolon giymemişimdir. Ben herkesin giydiği şeyleri giymeyi de sevmiyorum. Herhalde en son dokuz yaşında, annemin aldığı bir kot pantolonu bir kez giymiştim.