kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Yeteneğim olmasa polemiklerle eksiğimi giderirdim'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Yeteneğim olmasa polemiklerle eksiğimi giderirdim'
- Bize sizin için türkünün anlamını bir cümleyle özetleseniz...
- Bir önceki albümümde de yazmıştım. Bir sabah aniden aklıma geldi, benim için türkü; cennet kadar sır, insan kadar zahirdir.

- Sizi bir türkü anlatsa hangisi olurdu.
- Ali Oğlu Veli diye bir türkü var. "Köyümüzün mektebi duvarsız, çatısızdır," der. İnsan şeffaf olmalı anlamında. Bu da benim felsefeme uyuyor. Hümanist bir insanım ve her şey, her insan benim için.

- Hakkınızda araştırma yaptığımda sizi tanıyan herkesin gönlünü fethettiğinizi gördüm. Sizi sevmeyen yok gibi. İnsan ilişkilerinde sırrınız ne?
- Herkese olduğum gibiyim. Kimseye kendimi beğendirmek için çaba harcamam. Aslında bu bir sır değil, herkesin olması gereken bir şey.

- Bize şunu söyler misiniz; sizi diğer türkücülerden ayıran özelliğiniz nedir?
- Anlamında derinlik olan, ezgisel zenginliği fazla eserleri seslendiriyorum ve yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Popüler olmuş hiçbir şeyi bana kimse söyletemez. Zaten yeteneğim olmasaydı, diğerleri gibi polemiklerle eksiğimi gidermeye çalışırdım. Ettiğim laf büyük laf ona göre!

- "Anlamında derinlik olan şarkıları söylerim," dediniz ama son şarkınız Acayip Hayvanlara Benziyirsen bazı hayranlarınız tarafından yadırgandı. Bu şarkıyı neden söylediniz?
- Aslında benim önceki albümlerimde de böyle esprili şarkılar vardır. Hani diyorlar ya 'background'... Bu şarkıyı bir isyan olarak düşünüyorum.

- Neye isyan ediyor bu şarkı?
- Son yıllarda acayip bir yozlaşma ve gerileme başladı. Bu şarkıyı bu yozlaşmaya sebep olanlara, ona uyup da aklını kullanmayanlara, her türlü olumsuz ve gıcık şeye bu türküyü ithaf ediyorum. Bu şarkıyı da bir eğlence olsun diye yaptım. Bu da bir hizmet ayrıca! Bence çok güzel ve esprili bir türkü.

- Çok başarılısınız ama medyada çok yer almıyorsunuz. Değerinizin bilinmediğini düşünüyor musunuz?
- Günümüzün magazin anlayışının içinde olmaktansa hiç olmamayı tercih ederim. Biz onurlu durmaya çalışıyoruz, ben bu işe 40 yıl emek verdim. Ötekisi işin en kolayı. Ben de çıkar olay yaratırım. Aslında benim de gizli bir reytingim var. Mesela Beyaz'ın programında benim katıldığım bölüm, en iyi programlar arasında yüzde beş içinde yer aldı.