kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Matrix 2’de Neo’nun (Keanu Reeves) dövüşte kullandığı mızrak ve aynı sahnede dekor olarak kullanılan heykel.

'Bir gün prodüktör olacağım'

- Eski filmlerden parçalar edinmek mümkün değil herhalde. Bu işin zorlukları, imkânsızlıkları neler?
- 1960'lara kadar olan bütün filmlerden parçalar bulacak kaynağım var. Mesela istersen senin için Grease'den birkaç parça bulabilirim. Zorluklar mutlaka var. George Lucas ve Tarantino kendileri de koleksiyoncu oldukları için onların çektiği filmlerden iyi parça bulmak çok zor ama imkânsız değil.

- Dünyada ve Türkiye'de sizin gibi kaç kişi var? Hangi ülkeler başı çekiyor?
- Bir seferlik heves edip bırakanları saymazsak tüm dünyada sürekli biriktiren, yaşları 25 ile 45 arasında değişen 80 civarında koleksiyoner var, Türkiye'de ise sadece ben varım ve içlerindeki en genç de benim. Belli aralıklarla yemekler, paneller düzenliyoruz. En son hep beraber Los Angeles'ta Star Wars Celebration 4 için gelenlerle buluştuk. Panellerimizde daha çok 'aldığımız ürünleri nasıl muhafaza ederiz, nasıl koruruz' gibi konuların üstünde duruyoruz. En çok koleksiyoner Amerika'dan, onu Almanya, İngiltere ve Hollanda takip ediyor.

- Muhafaza etmek çok zor olmalı, nasıl muhafaza ediyorsunuz ve hepsinin orijinal olduğunu nasıl ispatlayabilirsiniz?
- Elimdeki her parçanın orijinal olduğuna dair belgesi var ve alır almaz, aldığım ülkedeki noterden tasdik ettiriyorum. Muhafaza kısmıysa oldukça zor. Cam çerçevelerde olanlar da var, depoda duranlar da.
Haberin fotoğrafları