kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kurt Crawford ajan adaylarının kullandığı mavi renkli plastik tabanca ile Bond pozu verdi.

FBI'nın mavi silahı

AA
Virginia'daki Quantico FBI Akademisi'nde eğitilen FBI ajanları delil toplama ve baskın yapma dahil tüm teknikleri, kurulan sahte bir kasabada öğreniyor..
ABD'de FBI ajanlarının yetiştirildiği Virginia eyaletindeki Quantico FBI Akademisi'ni ziyaret eden AA muhabiri FBI ajanlarının nasıl yetiştiğini ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI ajanı Melissa Smrz'dan öğrendi. Buna göre ajan adayları, Quantico'daki ABD Deniz Piyadeleri Üssü'nün içinde olan Akademi'de 21 haftalık bir eğitimden geçiyor. Eğitim ise Hogans Alley adı verilen bir "sahte kasabada" gerçekleşiyor. FBI Halkla İlişkiler Sorumlusu Kurt Crawford'un "Dünyanın en çok soyulan bankası" dediği Hogan City adlı bankanın da bulunduğu bu sahte kasabada eczaneden otele, alışveriş merkezinden sinemaya tüm mekânlar mevcut. Burada ajanlara silahlı baskın durumunda neler yapılması gerektiğinden, kan lekesi tespitine, saç kılı ve kumaş parçası toplamaya kadar her türlü eğitim veriliyor.

MAVİ PLASTİK TABANCALAR
Ajan adayları, kasabada bellerinde plastik mavi bir silahla dolaşırken, her an bir eğitmen tarafından pusuya düşürülme tehlikesiyle de karşı karşıya oldukları için sürekli tetikte olmak zorunda. 21 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan adayları ise ülkenin en saygın kuruluşlarından biri olarak bilinen FBI'da, ilk aşamada yılda 60 bin dolar maaş alacakları bir iş bekliyor. FBI ajan adayında aranan özellikler ise, yetenek, anayasa ve kanunlara saygı, fiziksel yeterlilik... Asker, bilim adamı, mühendis, hukukçu ve öğretmen olanlar daha çok tercih ediliyor.
Haberin fotoğrafları