kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sıcakların normalin çok üstüne çıkması üzerine halk kendini serinletecek yerlere attı. Bursa'da havuzdan çıkan bir kadın duşla serinliyor.

Yagmur geliyor

Nergis DEMİRKAYA - ANKARA
Türkiye'yi kavuran aşırı sıcaklar bugünden itibaren yurdu terk ediyor. Sıcaklık 6-8 derece düşerek yerini yağışa bırakıyor. Meteoroloji sel ve taşkın uyarısında bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yagmur geliyor
Kuzey Afrika üzerinden gelen çöl sıcakları bugünden itibaren etkisini kaybediyor. Yurdun birçok yerinde görülecek sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklığı 6 - 8 derece azalacak. Ancak yine de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak. Önümüzdeki hafta ortasında iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığı 2 - 4 derece artarken, İstanbul'da sıcaklık 35- 36 derece olacak. Bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey batısında lokal sağanak yağışlar bekleniyor. Yarın Batı Karadeniz kıyıları, Orta, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı sağanak yağışların etkisinde. Pazar günü ise Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu sağanak yağışlı. Diğer yerler ise az bulutlu ve açık olacak. Hafta sonunda hava sıcaklığı, kuzey kesimlerde mevsim normallerinde 32 - 33 derece olacak. Güney kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde 38 - 40 dereceyi bulacak. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yüksek sıcaklık değerlerinin oluşturacağı sağlık problemleri, muhtemel orman yangınları, kuzey ve iç kesimlerde bugün ve yarın görülecek etkili gök gürültülü sağanak yağışlar, sel, taşkın, yıldırım düşmesi, heyelan gibi olumsuz koşullara karşı vatandaşları uyardı.

SICAĞA BİR CAN DAHA
Sağlık Bakanlığı, sıcaklar nedeniyle hastanelere yapılan başvuruları ve havanın tetiklediği hastalıklar nedeniyle yaşanan ölümlerin istatistiğini tutmadı. Sadece hastanede tedavi altına alınanlara 'Sıcaktan öldü' teşhisi konulabildiğini anlatan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Orhan Gümrükçüoğlu, ancak bu konuda kendilerine ulaşan bir veri olmadığını söyledi. Öte yandan dün Antakya'da aşırı sıcaktan etkilenerek kalp krizi geçiren bir kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Cafer Leyla (55) adlı esnaf, dükkânının önünde arkadaşlarıyla tavla oynarken fenalaştı. Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Leyla'nın kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.