kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'İndirim yaparsan müşteriye haksızlık olur'

09.06.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
'İndirim yaparsan müşteriye haksızlık olur'
- İyi bir lokantacı olmak için ne gerekiyor?
- Başta temizlik gelir. Sonra da dürüstlük. Alman olan ilk patronum bana 'Müşteriye taviz vermeyeceksin' derdi. 'Fiyatı belirleyeceksin ama indirim yapmayacaksın' derdi. İskonto yaparsan müşteriyi kandırmış olursun. Ben tüm müşterilerime aynı hesabı çıkarırım. Bir de bana gelen müşterilerimi seçerim. Diğer masalara özellikle de bayan müşterilere rahatsızlık veren kişiler bir daha alınmaz. Bunlar çok önemli konular. Ben her gün tıraş olur temiz giyinir gelirim. Müşteri sizden bunu bekliyor. Masadan çatal ya da bıçak düştüğünde yerden alınmaz. İçeriden yenisi getirildikten sonra yerden alınır. O zaman müşteri, yeni getirilenin temiz olduğuna inanır.

- Yeniden başlamak gibi bir fırsatınız olsa yine bu işi mi seçersiniz?
- Dünyaya bir daha gelsem yine bu işi yaparım. Tatlı bir iştir. Ancak mutlaka okurdum, en az bir meslek lisesini bitirirdim. Her konuda konuşmak için.

- Sizin meslekte en zor olan nedir?
- Ben hiçbir zorluk görmedim. İşi bilmemek zordur. İşi bildikten sonra zorluk diye bir şey kalmıyor. Bir de işinizi seveceksiniz. Müşteri bunu zaten hisseder. Sana inanması lazım. Ben her müşterimle selamlaşırım, şakalaşırım, hepsi beni bilir ve tanır, hiç ayrım yapmam. Belki daha bilgili olsaydım başka türlü olurdu, onu bilemiyorum.

- Sizi böyle genç tutan nedir? - Çalışmak, çalışmak ve çalışmak.
Refik Göltürkbükü: (0252) 357 76 36