kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya erkeklerinin stil ikonu

09.06.2007
Fiat'ın kurucusu, İtalya'nın en ünlü ailelerinden Agnelli'lerin varisi Lapo Elkann, dünyanın en iyi giyinen erkeklerinden biri... Bir dönem, giydiği Fiat logolu kıyafetler yok satan Elkann, kötü bir dönemin ardından yeni moda şirketiyle karşımızda..
İtalya'nın en tanınmış ailelerinden, Fiat'ın kurucusu Agnelli'lerin varisi... Dünyanın en iyi giyinenleri listelerinde hep en üst sıralarda... 29 yaşındaki Lapo Elkann, Amerikan Vogue dergisinin haziran sayısına, 20 sayfalık bir moda çekimiyle konuk oldu. Ünlü model Doutzen Kroes ile, Rio de Janeiro'nun yapılan çekimi Mario Testino fotoğrafladı. İngiltere'de kraliyet ailesi, ABD'de Kennedyler ne ise, Agnelli'ler de İtalya'da öyle bir nüfusa sahip. Ülkenin 'taçsız kralı' olarak anılan Gianni Agnelli, 2003 yılında hayatını kaybettiğinde, herkes dedesinin yerine Lapo'nun gelmesini bekliyordu. Ne de olsa Lapo, markanın çizgisini gençleştirmede çok önemli bir görev üstlenmişti. İtalya'nın ünlü playboy'unun üzerinden çıkarmadığı Fiat logolu kıyafetler, özellikle de mavi sweatshirt, bir ara yok satıyordu. Retro logoların işli olduğu ürünler İtalyan erkeklerinin üniforması haline gelmiş, bunun üzerine kayak kıyafetleri, snowboard'lar, bavullar üretilmeye başlanmıştı. Lapo, Fiat'ın genç yüzü olmasının yanı sıra sosyal hayatı ve aktris sevgilisi Martina Stella ile de göz önündeydi. Kameralar karşısındaki rahat ve sempatik tavırları nedeniyle İtalya'nın 'taçsız prensi' mertebesine kadar yükselmişti.

KOKAİN PARTİSİ
Lapo'nun düşüşü ise 2005 yılının ekim ayında, bir anda gerçekleşti. Torino'daki bir apartman dairesinde, üç transeksüelle yaptığı kokain âlemi, hastanede son buldu. Aşırı doz nedeniyle üç gün komada kalan Lapo, parti arkadaşlarından birinin açıklamaları üzerine itibarından hayli kaybetti: "Lapo Elkann benim sürekli müşterilerimden. Çok yalnız olduğu için beni sık sık ziyarete gelir. Olayın gerçekleştiği gün de yine hediyeler ve çiçeklerle gelmişti." Bu sözler genç varisin Martina ile ilişkisinin yanı sıra, Fiat'taki kariyerini de sonlandırdı. Arizona'daki bir kliniğe kaldırılan Lapo, 'temizlendikten' sonra hayatına yepyeni bir başlangıç yaptı. Bugün New York'ta bir çatı katında yaşıyor ve her gün spor yapıyor. Sağlıklı beslenmeye de dikkat eden Lapo, artık çok daha 'gerçek' olduğunu söylüyor, zamanının çoğunu yeni kurduğu, 'İtalia Independent' şirketine ayırıyor.
Haberin fotoğrafları