kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Küresel ısınmaya tepkı gostermek amacıyla bisikletiyle Erzincan'dan başladığı yolculuğu İstanbul'da sonlandırmayı planlayan Serkan Taşdelen, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine ulaştı.

Küresel ısınmaya karşı pedal çeviriyor

12.06.2007
Doğa dostu Serkan Taşdelen, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla, 4 ay boyunca 7 bin 245 kilometre pedal çevirecek...
Taşdelen, gün geçtikçe yüzünü gösteren küresel ısınma ve beraberinde getirdiği kuraklığa işaret etmek, yalnızlığa terk edilmiş doğayı, tarihi ve kültürü keşfetmek amacıyla bu tura çıktığını bildirdi.''Önemli olan, yolda olmaktır'' sloganıyla 31 gün önce yola çıktığını anlatan Taşdelen, bisiklet turu boyunca Doğa Derneği'nce yayınlanan, ''Türkiye'nin Önemli Doğa Alanları'' kitabındaki 305 yerden 89'unu ziyaret edeceğini söyledi.

''HOW ARE YOU? DİYENLER ÇOK''

Taşdelen, memleketi Erzincan'dan başladığı tur boyunca, vatandaşların olumlu tepkisiyle karşılaştığını ifade ederek, ''Ancak ülkemizde, bisiklet sporu yaygın olmadığı için beni turist zannediyorlar. 'Hello' ve 'How are you?' sözleriyle sık karşılaşıyorum. O nedenle bisikletime Türk bayrağı taktım'' dedi.

Gittiği her yerde, misafirperver insanlarla tanıştığını kaydeden Taşdelen, karnının aç olup olmadığının sorulduğunu, kendisine bir şeyler ikram edildiğini anlattı.Taşdelen, herhangi bir sponsorunun olmadığını belirtirken, Doğa Derneği'nden manevi destek aldığını söyledi. Genelde öğretmenevlerinde konakladığını dile getiren Taşdelen, ''Bazen de arkadaşlarımın evlerinde kalıyorum veya kampçılara katılıyorum'' diye konuştu.

Erzincan'dan başladığı turun, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinin ardından 26 Ağustos Pazar günü İstanbul'da son bulacağını bildiren Taşdelen, 4 ayda 7 bin 245 kilometre yol katedeceğini bildirdi.

Bisiklet ve doğa sevgisini birleştirdiğini belirten Taşdelen, ''Bisikletle yapılan uzun turlar hep ilgimi çekmişti. Daha fazla dayanamayıp, yollara düştüm. Artık yollardayım, doğayla baş başayım'' dedi.